Μαθαίνοντας σε έναν παλιό δορυφόρο νέα κόλπα

34020

34020

Ο XMM-Newton είναι ένας από τους παλαιότερους δορυφόρους της Ευρώπης και αποτελεί ένα από το πιο παραγωγικά αστρονομικά παρατηρητήρια σε τροχιά, ερευνώντας το «καυτό» σύμπαν των ακτίνων Χ. Χάρη στην ομαδική προσπάθεια και την τεχνική καινοτομία, ο δορυφόρος αυτός βρίσκεται στο σωστό δρόμο ώστε να συνεχίσει να πετάει για αρκετό καιρό ακόμα.

Ο XMM-Newton, ένα τηλεσκόπιο της ESA σε τροχιά για την παρατήρηση των ακτίνων X, εκτοξεύθηκε 17 χρόνια πριν και έχει βοηθήσει τους επιστήμονες ανά τον κόσμο να κατανοήσουν κάποια από τα πιο μυστηριώδη γεγονότα του Σύμπαντος μας, από το τι συμβαίνει μέσα και γύρω από τις μαύρες τρύπες, έως και το πώς σχηματίστηκαν οι γαλαξίες.

Στα 3800 κιλά, ο μήκους 10 μέτρων XMM-Newton είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός δορυφόρος που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη και οι τηλεσκοπικοί του καθρέπτες οι πιο ευαίσθητοι που έχουν αναπτυχθεί ποτέ.

Αναμένοντας να συνεχίσει την λειτουργία του για μια δεκαετία ακόμα, το ανθεκτικό αυτό διαστημικό σκάφος έχει εκπλήξει ευχάριστα όλους πετώντας για περίπου δύο δεκαετίες – και χωρίς να παρουσιάζει σημάδια να εγκαταλείψει την πορεία του.

Η επιτυχία του XMM-Newton έγινε δυνατή όχι μόνο εξαιτίας της στιβαρής κατασκευής του σκάφους, αλλά και λόγω της στενής συνεργασίας ανάμεσα στο κέντρο αστρονομίας της ESA στην Ισπανία,κοντά στη Μαδρίτη, και τους ελεγκτές της αποστολής στο κέντρο επιχειρήσεων της ESAστο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

The XMM lower module emerging from the Large Space Simulator in ESTEC in 1999.

Ελέγχοντας το ΧΜΜ

“Ο συνολικός αριθμός των 4775 επιστημονικών δημοσιεύσεων έως σήμα, με 358 μόνο αυτή τη χρονιά, είναι ένα εντυπωσιακό ρεκόρ της επιστημονικής επιτυχίας της αποστολής, καλύπτονας πάρα πολλές περιοχές της αστροφυσικής,” σημειώνει ο επιστήμονας του έργου Norbert Schartel.

Όμως, για να διατηρηθεί «υγιής» ο δορυφόρος για τρίτη δεκαετία σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει και να δοκιμάζει νέες τεχνικές ελέγχου. Για παράδειγμα, μία σύνθετη αλλαγή στο σύστημα ελέγχου της τροχιάς έχει μειώσει στο μισό την κατανάλωση καυσίμων.

Πετώντας με ολοένα και λιγότερα καύσιμα

Αρχικά, η διατήρηση του XMM σε τροχιά θα απαιτεί περιστασιακές προωθητικές πυροδοτήσεις, περίπου μία ανά ημέρα, και αυτό σημαίνει κατανάλωση καυσίμων.

“Έχουμε αρκετή ποσότητα καυσίμων και κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε βρει πώς να χρησιμοποιήσουμε όλο και λιγότερα καύσιμα για να διατηρηθεί η επιστημονική μας τροχιά.”,αναφέρει ο Marcus Krisch, διευθυντής των επιχειρήσεων του σκάφους.

“Τα καύσιμα κατανέμονται σε τέσσερις ξεχωριστές δεξαμενές, αλλά η κύρια δεξαμενή αδειάζει πρώτα. Ο σχεδιασμός σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εναπομείναντα καύσιμα σε άλλες δεξαμενές, οπότε τα μεταφέρουμε όλα στη δεξαμενή 1. Αυτό θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τις επιστημονικές επιχειρήσεις στην ερχόμενη δεκαετία.”

Πίσω στο δωμάτιο ελέγχου

XMM-Newton is one of Europe’s longest-flying and most productive orbiting observatories, investigating the hot X-ray universe. Thanks to teamwork and technical innovation, it’s on track to keep flying for a long time yet.

Η ομάδα του XMM εκπαιδεύεται

Σαν μέρος της διαδικασίας, η ομάδας ελέγχου της πτήσης του XMM επέστρεψε στο τεράστιο, γενικού σκοπού, Κεντρικό Δωμάτιο Ελέγχου τηςESA στον έλεγχο της αποστολής το Νοέμβριο – η πρώτη φορά από την εκτόξευση το 1999 – για πέντε ημέρες εντατικών προσομοιώσεων. Η ομάδα ουσιαστικά δουλεύει από ένα μικρότερο, ειδικό δωμάτιο το οποίο μοιράζεται μαζί με τις ομάδες των αποστολών Integral και Gaia .

Οι προσομοιώσεις έλεγξαν τις διαδικασίες που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των καυσίμων και για την επαναρύθμιση του XMM για να λειτουργήσει πέρα από το 2017.

Facebook Comments