Κουτσούμπας: “Καμιά αναμονή δεν πρέπει να υπάρχει”

Στη συνεστίαση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Θήβας – Οινοφύτων την Κυριακή στο Κέντρο «Τζάκι» παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο χαιρετισμό του τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Συντρόφισσες και σύντροφοι Φίλες και φίλοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί να κάνει καλά αυτό που ξέρει “να βαφτίζει το ψάρι – κρέας” στην προσπάθειά της να εξαπατήσει το λαό. Αυτό ακριβώς έκανε και την προηγούμενη βδομάδα παρουσιάζοντας ως μεγάλη επιτυχία την απόφαση του Eurogroup η οποία φορτώνει νέα βάρια αντιλαϊκά μέτρα και στα δισέγγονα μας, σφίγγει τη θηλιά του χρέους στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές.

Είναι επιτυχία στο όνομα της διευθέτησης του χρέους, ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός να του φορτώνεις όλα τα μέτρα του τρίτου μνημονίου μαζί με τα προηγούμενα, τις νέες ανατροπές στα εργασιακά, αλλά και επιπλέον δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα για μετά το 2018; Είναι επιτυχία να καταδικάζεις ένα λαό να ματώνει για τα πρωτογενή πλεονάσματα, να ζει σε συνθήκες μόνιμης λιτότητας με μνημόνια διαρκείας; Και όταν μάλιστα δεν μιλάμε για μείωση του χρέους, αλλά για ρύθμιση της αποπληρωμής του.

Το χρέος, δηλαδή, παραμένει ως έχει μέχρι και το τελευταίο ευρώ ενώ ο λαός καλείται να το πληρών εσαεί, σε ορίζοντα 50ετίας και βλέπουμε… Η απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους, σε καμιά περίπτωση δεν μεταφράζεται σε ελάφρυνση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σε αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, σε μείωση της άγριας φορολογίας και σε αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια. Το αντίθετο!15555943_1406380346041776_319105232_n

Γιατί λοιπόν πανηγυρίζει η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί η ρύθμιση του χρέους ότι η απόφαση του Γιούρογκρουπ όπως λέει αποτελεί σταθμό για το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης γιατί απελευθερώνει πόρους για τις επενδύσεις του κεφαλαίου. Αυτό όμως που κρύβει προκλητικά είναι ότι η όποια ανάκαμψη δεν θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες που είχε ο λαός τα χρόνια της κρίσης, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της ζωής του. Θα είναι αβέβαιη, αφού οι εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία είναι δυσοίωνες.

Η καπιταλιστική ανάκαμψη δεν θα φέρει ραγδαία μείωση της ανεργίας, ενώ οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν μέσα στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα την οποία η κυβέρνηση με τη δεύτερη αξιολόγηση μονιμοποιεί και επεκτείνει θα είναι χωρίς δικαιώματα σε συνθήκες περιπλάνησης, εντατικοποίησης, τρομοκρατίας στους τόπους δουλειάς. Δείτε τι γίνεται για παράδειγμα στον “δυναμικό” κλάδο του τουρισμού.

Μεγάλη κερδοφορία για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους. Άλλωστε η καπιταλιστική ανάκαμψη στηρίζεται και θα στηριχθεί πρώτα απ’ όλα στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Καμιά αναμονή δεν πρέπει να υπάρχει. Ο λαός τώρα χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για την ανάκτηση των απωλειών του και για ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία.

Φίλες και Φίλοι Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνει προς το παρόν ψήφο εμπιστοσύνης από το κεφάλαιο, τους εταίρους της σε ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ, γιατί αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ικανή να “εκτελεί αποστολές” όχι μόνο σε βάρος των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και σε σχέση με τις επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις και τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτές. Και είναι πραγματικά επικίνδυνες οι εξελίξεις αν πάρει κανείς υπόψη του τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, τους ανταγωνισμούς τους με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία και η Κίνα, η επαναχάραξη των συνόρων, οι επιδιώξεις περιφερειακών δυνάμεων, όπως η Τουρκία, για αναβάθμιση της θέσης τους. Όλα αυτά ανοίγουν τους “ασκούς του Αιόλου”.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, εμπλέκει τη χώρα σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Έχει στηρίξει μέχρι σήμερα όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που συνιστούν κλιμάκωση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και παραπέμπουν σε κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας. Προσφέρει ελληνικά νησιά για την ίδρυση ΝΑΤΟικών βάσεων. Έχει νομιμοποιήσει την ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Την ίδια στιγμή αποσιωπά ότι προωθείται η ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου, μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου “Ανάν”.15555012_1406380626041748_1198530183_n

Μας ανησυχούν οι εξελίξεις στη γειτονιά μας, στην ευρύτερη περιοχή. Δυναμώνει η τούρκικη προκλητικότητα και επιθετικότητα. Αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα. Η τούρκικη κυβέρνηση μιλά, όχι μόνο για κάποιες γκρίζες ζώνες, αλλά ωμά δηλώνει ότι αμφισβητεί 18 νησιά του Αιγαίου, ανάμεσά τους και αρκετά κατοικημένα από ελληνικούς πληθυσμούς εδώ και αιώνες. Αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης, που έχει καθορίσει τα σύνορα των χωρών μας εδώ και ένα αιώνα. Μιλάει για Τούρκικη Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, μιλάει για δύο κράτη στην Κύπρο μέσα από τον συνεταιρισμό που ετοιμάζει με το νέο διχοτομικό σχέδιο Ανάν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί χρόνια τώρα καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό, ότι η συμμαχία Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι παράγοντας “ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή”, την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας, αφού δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, θεωρώντας τον ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Ο λαός μας πρέπει να παλέψει για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, άλλων ιμπεριαλιστικών μπλοκ, που με την οξύτητα των ανταγωνισμών τους, βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς, τη νεολαία».

ΠΗΓΗ:www.902.gr

Facebook Comments