24ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές»

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας, προχωρά σήμερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, (ΟΕΝΓΕ) που διαμαρτύρονται για τις «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας δεν θωρακίζεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα και ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού. Ακόμα κάνουν λόγο για μέτρα ακορντεόν που δεν αντιμετωπίζουν τις ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά, μεταξύ άλλων μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ, σχεδιασμό για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα.

Επίσης, η Ομοσπονδία εκτιμά ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας «ζορίζεται», αναφέροντας ότι «το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα είναι μπροστά».

 

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Facebook Comments