Επιστημονική στήριξη στους αθλητές της εθνικής ομάδας από τον ΣΕΓΑΣ

geniki_stivosΜε βασικό ζητούμενο την πρόληψη, αλλά και την ενίσχυση της απόδοσης των αθλητών με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, ο ΣΕΓΑΣ προχωράει σε μια σειρά από ενέργειες, που μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχουν στα μέλη της εθνικής ομάδας.

Ήδη έχει συσταθεί επιστημονική ομάδα, στην οποία εκτός από τον επικεφαλής της υγειονομικής ομάδας του ΣΕΓΑΣ, Διονύση Χίσσα, μετέχουν διατροφολόγοι, καθηγητής αθλητικής βιοχημείας, αλλά και παθολόγος. Οι αθλητές πριν ολοκληρωθεί το 2017 θα περάσουν – υποχρεωτικά – από ιατρικές εξετάσεις στο Metropolitan, που είναι χορηγός της ομοσπονδίας, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από τους αντίστοιχους επιστήμονες και τα συμπεράσματα τους θα αποτελέσουν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια των προπονητών.

Η ομοσπονδία με την απόφαση της αυτή δείχνει την πρόθεση να στηρίξει ακόμη περισσότερο τους αθλητές υψηλού αθλητισμού και να βοηθήσει το δύσκολο και απαιτητικό έργο τους.

Οι αθλητές και αθλήτριες των τεσσάρων κατηγοριών του σχεδιασμού θα περάσουν υποχρεωτικά μέχρι τέλος Οκτωβρίου στο Ιατρικό Κέντρο Metropolitan τις παρακάτω εξετάσεις:

1. Triplex καρδιάς
2. Μέτρηση οστικής πυκνότητας (μια φορά τον χρόνο).
3. Αιματολογικό έλεγχο σύμφωνα με το πρωτόκολλο ελέγχου που έχει αποφασιστεί (δύο φορές τον χρόνο). Ο δεύτερος αιματολογικός έλεγχος θα γίνεται την περίοδο Απριλίου- Μαΐου.
Υπεύθυνη για τη διατροφική υποστήριξη των αθλητών που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, είναι η αθλητική διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση.

Οι αθλητές και αθλήτριες των προεθνικών ομάδων και της κατηγορίας “στήριξης”, θα περάσουν υποχρεωτικά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου στο Ιατρικό Κέντρο Metropolitan τις παρακάτω εξετάσεις:
1. Triplex καρδιάς
2. Μέτρηση οστικής πυκνότητας (μια φορά τον χρόνο).
3. Αιματολογικό έλεγχο σύμφωνα με το πρωτόκολλο ελέγχου που έχει αποφασιστεί (μια φορά τον χρόνο).
Υπεύθυνη για τη διατροφική τους υποστήριξη είναι η συνεργάτιδα του ΣΕΓΑΣ, ειδική αθλητικής διατροφής, Αφροδίτη Μέντζου.
Υπεύθυνος για τη βιοχημική αξιολόγηση των εξετάσεων αίματος των αθλητών και των δύο κατηγοριών είναι ο συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Μούγιος, καθηγητής αθλητικής βιοχημείας στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.
Υπεύθυνος για την ιατρική παρακολούθηση των αθλητών και των δύο κατηγοριών είναι ο συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Μαρίνος, ιατρός παθολόγος.

Η ομοσπονδία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος η συνεπής συμμετοχή, στο οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή της πάσης φύσεως υποστήριξης στους αθλητές και τις αθλήτριες του σχεδιασμού.

ΠΗΓΗ:ΣΕΓΑΣ

Facebook Comments