Αναστασιάδης: Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον φίλο, Νίκο Κοτζιά,

DKHF5TTXkAATZJCΚοινές Δηλώσεις Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη.

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον φίλο, Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την παραπέρα πορεία, αξιολογώντας τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, τα θλιβερά αποτελέσματα, ως αποτέλεσμα της τουρκικής αδιαλλαξίας στο Κραν Μοντανά. Έχουμε ανασκοπήσει τη μέχρι σήμερα πορεία, αλλά και την κοινή στάση που θα τηρήσουμε, προκειμένου να επιτύχουμε, όχι αυτό που λέει η Τουρκία εκτός παραμέτρων λύση του Κυπριακού, αλλά μέσα στο πλαίσιο των Ψηφισμάτων των ΗΕ και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη και τις παραμέτρους, βεβαίως, του Γενικού Γραμματέα.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Για άλλη μια φορά κάναμε μία παρά πολύ ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο, τον κύριο Αναστασιάδη. Έκανα μια ενημέρωση για τη συζήτηση που είχα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος είναι στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θέλει και εκείνος, όπως θέλει και ο Πρόεδρος και εγώ, σε άριστη συνεργασία που έχουμε πάντα, να υποστηρίξει μία λύση για την Κύπρο και τον Κυπριακό λαό. Η λύση αυτή θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, βέβαια, και των αρχών του ΟΗΕ. Νομίζω ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και οι διεθνείς δυνάμεις έχουν αντιληφθεί ότι η Κύπρος δεν μπορεί να στηρίζεται ούτε σε εγγυήσεις τρίτων χωρών ούτε σε παρεμβατικά δικαιώματα και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά κεκτημένα που μαζί κατορθώσαμε να κερδίσουμε στο Κραν Μοντανά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ενιαία γραμμή, έτσι; Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις ή οτιδήποτε;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Υπάρχει μία γραμμή, άρα θα είναι και ενιαία.

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Τις παρεξηγήσεις εσείς τις δημιουργείτε – εμείς έχουμε αγαστή, εξαίρετη και πάντοτε ενιαία γραμμή!

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Ο Ελληνισμός πάντα πρέπει να παλεύει ενωμένα και έτσι θα φτάσει στις λύσεις που θέλουμε και επιθυμούμε.

Facebook Comments