Αύριο στις 4μμ το έκτακτο EuroWorking Group (video)

eurogroup10-1021x576-1021x576Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος αλλά και το ενδεχόμενο να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να συζητηθούν σε τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group που θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο, Τρίτη, στις 4 το απόγευμα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς και των θεσμών για τα ανοιχτά ζητήματα της αξιολόγησης προσεγγίζουν και μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, εφόσον υπάρξει η πολιτική βούληση.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, καθώς ορισμένοι υπουργοί έχουν δυσαρεστηθεί με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε στην ανακοίνωση του παγώματος της εφαρμογής των μέτρων, χωρίς να τους συμβουλευτεί.

Τη δυσαρεσκειά του την εξέφρασε ανοιχτά την περασμένη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι ο μόνος που δυσαρεστήθηκε.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ

Facebook Comments