Έτοιμοι οι Πρότυποι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου

23_9_2013_paidikoi_29_lg Όλα είναι έτοιμα στους 11 Πρότυπους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για να υποδεχθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2017 τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους φιλόξενους και αναβαθμισμένους χώρους τους, με τη φροντίδα, την αγάπη και τη στοργή που χρειάζονται τις ώρες που θα είναι μακριά από την οικογένεια τους.

Η Δημοτική Αρχή λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική και κοινωνική δύσκολη εποχή και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των οικογενειών της πόλης μείωσε τα τροφεία σε όλες τις κλίμακες στο μέτρο των δυνατοτήτων, χωρίς να μειώσει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών.

Στη ζεστή αγκαλιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τα παιδιά έχουν όλα όσα χρειάζονται για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο του παιδαγωγικού προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε προγράμματα γυμναστικής, μουσικής και θεατρολογίας. Επίσης συμμετέχουν σε μια σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συναισθηματικού και νοητικού τομέα, που ενισχύουν τις δεξιότητες τους και καλλιεργούν υγιείς σχέσεις με την ομάδα των ομηλίκων αλλά και τους ενήλικες.

Παράλληλα, με ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια προετοιμάζονται τα γεύματα για τη σίτιση των βρεφών και των νηπίων, ενώ όλα τα νήπια παρακολουθούνται από λογοθεραπευτή και πάντα σε συνεργασία με τον γονέα και τον παιδαγωγό.

Η συνεχής επιμόρφωση, η εκπαίδευση και η ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού βρίσκονται στις προτεραιότητες της Διοίκησης. Σε όλο το διδακτικό προσωπικό κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σεμινάρια, ενώ σε τακτικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις των παιδαγωγών με τους γονείς. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να ενημερωθούν οι γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους, να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν στην ανατροφή τους, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με τους παιδαγωγούς.

Facebook Comments