ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ: «Ασφαλής λειτουργία των σχολείων την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού»

Η δημοτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη» διοργανώνει την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 στις 19.00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής λειτουργία των σχολείων την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού», με βασική ομιλήτρια την κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom και θα μεταδοθεί live streaming στο Facebook «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη» και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εφημερίδας Βορεινή (voreini.gr).

Με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοιού να αυξάνεται και ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, με τις ιώσεις και την εποχική γρίπη να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, γονείς,  μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα που τους επεφύλασσε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σχολεία ανοχύρωτα στην πανδημία, με πολυπληθείς τάξεις, με ένα διαγωνισμό παρωδία για τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες), χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και χωρίς τα απαραίτητα δωρεάν διαγνωστικά τεστ, τα οποία επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ενώ, οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την απολύμανση των σχολικών χώρων, την συνεχή προμήθεια αντισηπτικών, τη συνεχή προμήθεια μασκών για όλους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους καθαριότητας), την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, και την παροχή μαζί με το Υπουργείο Παιδείας όλων των τεχνικών μέσων, σε μαθητές που έχουν ανάγκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν, εφόσον τους είναι αναγκαίο, σύγχρονα ή ασύγχρονα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Για όλα αυτά τα αυτονόητα που μας απασχολούν όλους, για το κύριο και πρωταρχικό ζήτημα που είναι η διασφάλιση της υγείας στην εκπαιδευτική κοινότητα και κατ΄ επέκταση στο σπίτι θα μιλήσει η κ. Αθηνά Λινού, θα μοιραστεί με το κοινό τις τεκμηριωμένες επιστημονικές της γνώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού και θα απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες.

Είναι η ώρα της ευθύνης των οργάνων της πολιτείας να ενεργοποιηθούν ουσιαστικά, για την προστασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους και η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει ένα καίριο ρόλο σε αυτό. Η ατομική ευθύνη και μια μάσκα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Απαιτούνται αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες παρεμβάσεις, πριν είναι πολύ αργά.

Facebook Comments