Δημήτρης Παπαστεργίου: Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας, ο σεβασμός στους πολίτες με αναπηρία

Πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος,  που αναδεικνύει σε προτεραιότητα τη δημιουργία πόλεων που διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με αφορμή την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, δημιούργησε ένα ενημερωτικό βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της και θα προωθηθεί για προβολή ως κοινωνικό μήνυμα.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών μας κοινωνιών για τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα ισότιμης πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία, στην καθημερινή ζωή των πόλεων μας.

Με αφορμή την επέτειο, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Η ισότιμη προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στην καθημερινή λειτουργία των πόλεων μας είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας, είναι ζήτημα πολιτισμού κι ανθρωπιάς. Ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας, αφού στις σύγχρονες κοινωνίες δεν γίνεται αποδεκτό να αισθάνεται ο πολίτης αποκλεισμένος. Η πρωτοβουλία μας να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό μήνυμα, εντάσσεται στη συνολική μας προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τις τοπικές μας κοινωνίες στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι Δήμοι όλης της χώρας εργαζόμαστε συστηματικά, για να δημιουργήσουμε πόλεις που θα διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και υπηρεσίες τους, σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής και απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη διάκριση που απέσπασε ο Δήμος Κομοτηνής, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό βραβείο Προσβάσιμων Πόλεων 2021 – Access City Award .

Για να μη μείνει η βράβευση αυτή ως μία μεμονωμένη προσπάθεια, καλούμαστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσουμε παρατηρητήρια προσβασιμότητας στους Δήμους μας, έτσι ώστε να φτιάξουμε σύγχρονες, προσβάσιμες πόλεις για όλους. Και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε».

 

Facebook Comments