Ζάκυνθος: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει το νησί – Κλειστά αύριο τα σχολεία

Πολίτες και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ ερευνούν για τον 33χρονο άνδρα, που αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί της Ζακύνθου, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος από το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες. Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα βρίσκεται στο νησί, για να συνδράμει στις έρευνες για την αναζήτηση 33χρονου άνδρα, που αγνοείται από τις πρώτες πρωινές. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Νέο, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πλημμύρες και ζημιές σε πολλά σημεία του νησιού.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι τις 20:00 απόψε, είχε προχωρήσει στην απομάκρυνση οκτώ οχημάτων που εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Οι πλημμύρες και οι ζημιές εντοπίζονται στα χωριά Βανάτο, Σαρακινάδο και Άγιο Δημήτρη.

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά, και τη σύμφωνη γνώμη της αντιπεριφέρειας, τα σχολεία αύριο Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η δημοτική Αρχή κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, δεδομένου ότι πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και «τόνοι νερού έχουν κάνει ένα τον δρόμο με τα χαντάκια».

Ειδικότερα, ο δήμος ανακοίνωσε ότι πλημμυρισμένοι και μη προσπελάσιμοι αυτήν τη στιγμή είναι οι παρακάτω δρόμοι:

  1. Άγιος Κήρυκας προς Γαλάρο
  2. Κυψέλη προς Καλλιπάδο
  3. Βανάτο προς Καλλιπάδο
  4. Άγιος Κήρυκας προς Άγιο Δημήτρη
  5. Σαρακηνάδο προς Λαγκαδάκια
  6. Βουγιάτο προς Φιολίτι
  7. Λούμπα προς Νεκροταφείο
  8. Άγιος Κήρυκας- ΚΤΕΟ- Βανάτο
  9. Αμπελόκηποι προς Ρομίρι
  10. Πυροσβεστική- ΚΤΕΟ

Εξάλλου, το δρομολόγιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας ματαιώθηκε, καθώς αν και το αεροσκάφος έφτασε πολύ κοντά στη Ζάκυνθο, δεν κατάφερε να προσεδαφιστεί με αποτέλεσμα η πτήση να επιστρέψει στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments