Ξεκίνησε η επιχείρηση αποκόλλησης του Blue Star Patmos (video)

Kyriakos-Labaras-fotoΑίσιο τέλος είχε η επιχείρηση αποκόλλησης του Blue star Patmos στην Ιο. Μετά απο την άτυχη νύχτα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποκόλληση του πλοίου το οποίο μεταφέρεται σε σημείο που υπέδειξε το Λιμεναρχείο προκειμένου να γίνουν νέες εργασίες.
Για ακόμα μια φορά όλοι ήταν εκεί, το σκάφους του Λιμενικού απο την Νάξο, ΠΛΣ-172, ρυμουλκά «Apollon», «Christos Xl», «Christos XXII», «Pantokrator», «Dionissio Z», «Vernicos Oceanos» και το τουριστικό σκάφος «όνειρο»
Νωρίτερα, ειδικευμένοι δύτες είχαν πραγματοποιήσει νέα έρευνα στα ύφαλα του πλοίου, ενώ από εδώ και στο εξής οι εταιρείες ναυαγιαίρεσης, που έχουν αναλάβει την όλη επιχείρηση, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εκ νέου επιθεωρήσεις με ειδικά συνεργεία προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς.
Από το «Blue Star Patmos» με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα.
Σημειώνεται ότι ανάλογη επιχείρηση αποκόλλησης είχε γίνει και την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία το πλοίο κατάφερε να μετακινηθεί κατά περίπου 50 μέτρα πάνω από την ξέρα και να παραμείνει μόνο εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα.
Το πλοίο θα οδηγηθεί με τη βοήθεια των ρυμουλκών στο λιμάνι της Ίου, προκειμένου να αδειάσει τα φορτηγά και τα ΙΧ που έχει στο εσωτερικό του και στη συνέχεια, ύστερα από πρόχειρες επισκευαστικές εργασίες, θα οδηγηθεί σε ναυπηγείο για δεξαμενισμό.
Σημειώνεται, ότι ανάλογη επιχείρηση αποκόλλησης είχε γίνει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε το πλοίο κατάφερε να μετακινηθεί κατά περίπου 50 μέτρα πάνω από την ξέρα, ωστόσο παρέμενε εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα. ‘Ολο αυτό το διάστημα ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν ειδικές μετρήσεις, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πλευστότητα στο πλοίο τροφοδοτώντας αέρα στη δεξαμενή έρματος όπου είχαν μπει νερά από μικρορήγματα, προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί το πλοίο μερικά εκατοστά από την ξέρα και να ρυμουλκηθεί.

 

Την όλη επιχείρηση παρακολουθεί και εποπτεύει ο διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Νίκος Σκευοφύλακας κα ο Λιμενάρχης κ. Γιάννης Σακιριανός.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο που εξασφαλίσαμε από το συνεργάτη μας στην Ιο, Κωνσταντίνο Καρρά.

ΠΗΓΗ:cyclades24.gr

Facebook Comments