Βραβείο Διαπολιτισμικής Καινοτομίας: υποβάλετε αίτηση τώρα!

Τα τελευταία δέκα χρόνια, το BMW Group και η Συμμαχία Πολιτισμών του ΟΗΕ (UNAOC) προσκαλούν οργανισμούς από όλον το κόσμο να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το Βραβείο Διαπολιτισμικής Καινοτομίας. Οι δύο εταίροι έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το βραβείο για την υποστήριξη καινοτόμων projects που προάγουν την διαπολιτισμική κατανόηση.

«Καθώς γιορτάζουμε δέκα χρόνια αυτής της συνεχώς επεκτεινόμενης συνεργασίας μεταξύ  της UNAOC και του BMW Group, τώρα και με την υποστήριξη της Accenture, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε τον θετικό αντίκτυπο της κοινωνικής καινοτομίας και να προωθήσουμε τη διαφορετικότητα και τις ανοιχτές κοινωνίες», δήλωσε ο Miguel Ángel Moratinos, Υψηλός Εκπρόσωπος της UNAOC.

 

«Στην επετειακή χρονιά μας, δεν γιορτάζουμε μόνο μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία, αλλά χρησιμοποιούμε το Βραβείο Διαπολιτισμικής Καινοτομίας για μία ακόμα φορά απευθυνόμενοι στο κοινό αίσθημα», δήλωσε η Ilka Horstmeier, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνη Ανθρωπίνων Πόρων (HR) και νέα επικεφαλής του θεσμού Intercultural Innovation Award.

 

Αυτό αποκτά μία εντελώς νέα έννοια την εποχή του Covid-19. Όπως δήλωσε η Horstmeier, «Μπορούμε να διαχειριστούμε τις πρόσθετες προκλήσεις της πανδημίας μόνον όταν αναλαμβάνουμε δράση μαζί».

Ζητούνται: projects για μία ανοιχτή κοινωνία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα.
Φέτος, η έμφαση θα δοθεί κυρίως σε projects που προάγουν την ισότητα των φύλων, καταδικάζουν τον βίαιο εξτρεμισμό, το μίσος και τις προκαταλήψεις και υποστηρίζουν την τέχνη, τον πολιτισμό και τα σπορ ως ‘οχήματα’ για την κοινωνική αλλαγή.

 

Προκειμένου να αξιοποιηθεί ο θετικός κοινωνικός αντίκτυπος των καλύτερων projects, και οι δέκα φιναλίστ θα λάβουν την ίδια οικονομική υποστήριξη. Γι’ αυτό το λόγο, με τη στήριξη της συμβουλευτικής εταιρείας Accenture, οι εταίροι έχουν αυξήσει το χρηματικό βραβείο σε 200.000 δολάρια. Επιπλέον, οι φιναλίστ θα λάβουν ατομική και επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη και θα συμμετάσχουν σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια. Επίσης θα έχουν πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό δίκτυο ηγετών (“Intercultural Leaders”) που προάγουν ενεργά τον διαπολιτισμικό διάλογο σε όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 5:00 μ.μ. ( EST ) την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, στο σύνδεσμο www.interculturalinnovation.org .

 

Facebook Comments