Το BMW Group, η Intel και η Mobileye Ανακοίνωσαν την Ένταξη της Delphi ως Εταίρου Εξέλιξης και Ενσωμάτωσης Συστημάτων στην Πλατφόρμα Αυτόνομης Οδήγησης

P90251941_lowRes_bmw-welt-and-bmw-groΤο BMW Group, η Intel και η Mobileye (“Cooperation Partners”) ανακοίνωσαν την απόφασή τους να εντάξουν την Delphi ως εταίρο εξέλιξης και ενσωμάτωσης συστημάτων (‘system integrator’) στη προηγμένη τους πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης. Οι τέσσερις εταίροι στοχεύουν να θέσουν από κοινού σε εφαρμογή ένα μοντέλο συνεργασίας για να προσφέρουν κλιμακούμενες λύσεις στην ευρύτερη βιομηχανία ΟΕΜ, πιθανόν και σε άλλες βιομηχανίες.

Η Delphi είναι ήδη προμηθευτής μιας πρωτότυπης υπολογιστικής πλατφόρμας στο BMW Group και συνεργάζεται με τις Intel και Mobileye στους τομείς ανίχνευσης, συγχώνευσης δεδομένων αισθητήρων και ισχυρών μονάδων ελέγχου αυτόνομης οδήγησης.

Τον Ιούλιο του 2016, το BMW Group, η Intel και η Mobileye ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για κάνουν τα αυτόνομα οχήματα πραγματικότητα και να φέρουν στη μαζική παραγωγή μερικώς ή πλήρως αυτόνομα μοντέλα μέχρι το 2021. Από τότε, οι Cooperation Partners έχουν εξελίξει μία κλιμακούμενη αρχιτεκτονική που μπορεί να υιοθετηθεί και από άλλες ομάδες εξέλιξης και κατασκευαστές με σκοπό τη δημιουργία προηγμένων σχεδίων και τη διαφοροποίηση των μαρκών.

Οι ‘System integrators’, όπως η Delphi, παίζουν κρίσιμο ρόλο στη στρατηγική λανσαρίσματος μιας κοινής λύσης που θα φτάσει γρήγορα σε πολλούς ΟΕΜ. Σημαντική αποστολή για τη Delphi θα είναι η ενσωμάτωση της λύσης που θα προτείνει το ‘σχήμα’ BMW Group, Intel & Mobileye σε αρχιτεκτονικές οχημάτων OEM. Η Delphi μπορεί επιπρόσθετα να προσφέρει τον απαιτούμενο εξοπλισμό του υλισμικού, όπως αισθητήρες, εξατομικευμένες λύσεις και εφαρμογές διαφοροποίησης.

Η συνεργασία μεταξύ Delphi και Cooperation Partners δεν είναι κλειστή. Οι Cooperation Partners σκοπεύουν να εντάξουν στο πρόγραμμα και άλλους εταίρους ενσωμάτωσης και εξέλιξης για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των πελατών ΟΕΜ.

 

Δηλώσεις στελεχών

«Από την αρχή δημιουργήσαμε μία συνεργασία βασισμένη σε ανοιχτή πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία του μέλλοντος. Με την ένταξη της Delphi ενισχύουμε σημαντικά την εξέλιξη της αυτοματοποιημένης οδήγησης και κάνουμε ένα βήμα στο μέλλον με την εξάπλωση αυτής της τεχνολογίας σε όλη τη βιομηχανία», δήλωσε ο KlausFr ö hlich , Μέλος Δ.Σ. της BMW AG στον τομέα της Εξέλιξης.

 

«Η συνεργασία BMW, Intel και Mobileye εξακολουθεί να φέρνει την επανάσταση στη βιομηχανία αυτοκινήτου», δήλωσε ο CEO της Intel , Brian Krzanich. «Σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι ομάδες συνεργασίας μας έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στη διαμόρφωση μιας κλιμακούμενης πλατφόρμας για αυτόνομη οδήγηση και πρόκειται να παραδώσουν 40 πιλοτικά αυτοκίνητα το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Η ένταξη της Delphi ως εταίρου ενσωμάτωσης συστημάτων θα επιταχύνει το λανσάρισμα αυτόνομων οχημάτων από πολλαπλούς κατασκευαστές και θα προσφέρει διαφοροποίηση στους πελάτες».

 

«Η συνεργασία και συμμετοχή πολλαπλών κατασκευαστών αυτοκινήτων και προμηθευτών είναι η καλύτερη μέθοδος για την ανάπτυξη ασφαλών, χαμηλού κόστους λύσεων αυτόνομης οδήγησης με ταχεία υλοποίηση» δήλωσε ο Συνιδρυτής, Πρόεδρος και CTO της Mobileye , Καθηγητής Amnon Shashua. «Η εμπειρία της Delphi στον τομέα καθώς και η μακρόχρονη ιστορία της στην ενσωμάτωση περίπλοκων συστημάτων, την καθιστά την πλέον κατάλληλη επιλογή εταίρου».

 

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για τη Delphi να χρησιμοποιήσει την πλούσια τεχνογνωσία και εμπειρία της στην αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτρική αρχιτεκτονική ώστε να βοηθήσει στην εξέλιξη και κλιμακούμενη εφαρμογή της τεχνολογίας. Η στενή μας εργασιακή σχέση και με τους τρεις εταίρους αποτελεί ισχυρή βάση για επιτυχία» δήλωσε ο Kevin Clark , Πρόεδρος και CEO της Delphi .

 

Facebook Comments