Το BMW Group ενισχύει τη συνεργασία του στην Κίνα: Τίθεται σε ισχύ η Επέκταση της Σύμβασης Κοινοπραξίας μέχρι το 2040

Το BMW Group υπογραμμίζει την μακροπρόθεσμη δέσμευσή του στην Κίνα: από τις 11 Φεβρουαρίου 2022, τίθεται σε ισχύ η επέκταση της σύμβασης κοινοπραξίας για την BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) μέχρι το 2040.

 

Η συμφωνία για την επέκταση της σύμβασης υπογράφηκε από τους δύο εταίρους της κοινοπραξίας τον Οκτώβριο του 2018, στην 15ετή επέτειο της BBA. Η αντίστοιχη τροποποίηση της σύμβασης τίθεται σε ισχύ με νέα “άδεια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας”, την οποία η BBA έλαβε από τις αρμόδιες Κινεζικές αρχές.

 

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τη μακροχρόνια και επιτυχημένη δέσμευσή μας στην Κίνα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνεχιζόμενη επιτυχία μας στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο μπορεί να συμβαδίσει μόνο με την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη της κοινοπραξίας BBA. Η επέκταση της κοινοπραξίας μέχρι το 2040 θέτει τις βάσεις για βιώσιμη επιχειρηματική επιτυχία, δημιουργώντας ανάπτυξη και ευημερία στην επαρχία Liaoning και πέραν αυτής», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

 

Με την έκδοση της νέας “άδειας άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας”, τίθεται σε ισχύ στις 11 Φεβρουαρίου και η αύξηση του μεριδίου του BMW Group στην BBA, όπως είχε συμφωνηθεί και από τους δύο εταίρους της κοινοπραξίας το 2018. Το BMW Group κατέχει τώρα το 75% των μετοχών της BBA, ενώ η Κινεζική εταίρος, Brilliance China Automotive Holdings Ltd. (CBA), κατέχει έμμεσα το υπόλοιπο 25%.

 

Πέρσι, συνολικά 846.237 οχήματα του BMW Group παραδόθηκαν σε πελάτες της Κινεζικής αγοράς (+8,9% έναντι του 2020). Το 2021, η BBA κατασκεύασε πάνω από 700.000 οχήματα BMW, απασχολώντας περίπου 23.000 εργαζόμενους.

 

Ανταποκρινόμενη στην ισχυρή ζήτηση, η BBA αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα στο Shenyang και πάλι φέτος: Αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες επέκτασης του εργοστασίου της BBA στην περιοχή Dadong, ενώ ένα εντελώς νέο εργοστάσιο είναι επίσης υπό ανέγερση στην περιοχή Tiexi. Το BMW Group θα χρησιμοποιήσει την πρόσθετη δυναμικότητα για την τοπική κατασκευή μοντέλων που προορίζονται για την Κινεζική αγορά, τα οποία επίσης παράγονται σε άλλα εργοστάσια. Η δυναμικότητα θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων στην Κίνα.

 

«Το αξιοσημείωτο success story της BBA μαρτυρά την αποδεδειγμένα επιτυχημένη συνεργασία στο πλαίσιο της κοινοπραξίας καθώς και με την κυβέρνηση της επαρχίας Liaoning», δήλωσε ο Nicolas Peter, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών. «Οι τοπικές επενδύσεις μας αποδεικνύονται ότι είναι οι σωστές κινήσεις. Η BBA έχει συνεισφέρει σημαντικά στην καθιέρωση της BMW ως κορυφαίας premium μάρκας στην Κίνα. Μόνο την περασμένη δεκαετία, η BBA επένδυσε πάνω από 10 δισεκ. ευρώ στην Κίνα. Η επέκταση της σύμβασης της κοινοπραξίας μας θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω αμοιβαία ανάπτυξη και προοδευτική εξέλιξη στο μέλλον. Επομένως, ανοίγει το δρόμο για ισορροπημένη ανάπτυξη στις τρεις βασικές περιοχές του κόσμου, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν».

 

Η κοινοπραξία που ιδρύθηκε το 2003 με τον Κινέζο εταίρο Brilliance China Automotive Holdings Ltd. (CBA), κατασκευάζει οχήματα BMW με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα για την Κινεζική αγορά και για εξαγωγές σε δύο τοποθεσίες στο Shenyang (Επαρχία Liaoning).

 

Facebook Comments