Συνάντηση διοίκησης Δήμου με διευθυντές δημοτικών σχολείων 12-16 στο Ηράκλειο Αττικής

unnamed-1Έργα στα σχολεία, καθαριότητα αλλά και φύλαξη των σχολικών κτιρίων στην ατζέντα της συνάντησης του Νίκου Μπάμπαλου με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της πόλης

Ακόμα μια ευκαιρία για να διαπιστωθεί η άψογη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία έχει αποφέρει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, δόθηκε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, στην συνάντηση που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, και οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου. Οι δύο πλευρές συζήτησαν την πορεία υλοποίησης τόσο των υποχρεώσεων του Δήμου απέναντι στα σχολεία, όσο και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων, που πραγματοποίησε ή θα πραγματοποιήσει με πρωτοβουλία της η δημοτική αρχή για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας των σχολικών κτιρίων και της μαθητικής ζωής.

Άλλωστε, η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μίνα Παναγιωτακοπούλου, και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου Αττικής, Βασίλης Στέφας, εντάσσεται στο πλάνο της διοίκησης του Δήμου για τακτική επαφή με την σχολική κοινότητα της πόλης.

Πέραν από τα λειτουργικά θέματα καθημερινότητας, όπου, όπως παραδέχθηκαν οι διευθυντές, η παρέμβαση και η στήριξη του Δήμου είναι πάντα άμεση και καίρια εξασφαλίζοντας την ομαλή πορεία της σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος ζήτησε την συμβολή των εκπαιδευτικών στα έργα και τις παρεμβάσεις,  που προγραμματίζει η δημοτική αρχή για την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Έτσι, ο Νίκος Μπάμπαλος κάλεσε τους διευθυντές των δημοτικών να αποστείλουν τις προτάσεις τους σχετικά με την επικείμενη παρέμβαση της μετατροπής των δρόμων πέριξ των δημοτικών σχολείων σε ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομους, να συμμετέχουν στην πλατφόρμα, που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε από τον Δήμο, η οποία καταγράφει σε μητρώο τις εργασίες συντήρησης και επισκευών που γίνονται σε κάθε σχολείο, και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνεργειών ανάμεσα στα σχολεία του Ηρακλείου προκειμένου να ενισχυθούν οι εξωσχολικές δράσεις και η σύνδεση της σχολικής κοινότητας με την πόλη.

Δύο ήταν τα κυριότερα ζητήματα που, από την πλευρά τους, η εκπαιδευτική κοινότητα και η Ένωση Γονέων, έθεσαν στον δήμαρχο:

Για την ενίσχυση της καθαριότητας των σχολείων, κυρίως, εν ώρα λειτουργίας τους, οι δύο μεριές συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πιέσουν στα κυβερνητικά κέντρα των αποφάσεων, προκειμένου να επιτραπεί στον Δήμο να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Έντονη ήταν η αγωνία τόσο των διευθυντών, όσο και του εκπρόσωπου των γονέων των μαθητών για την φύλαξη των σχολικών κτιρίων, στα οποία καταγράφονται φθορές από την δράση εξωσχολικών στοιχείων τις βραδινές, ως επί το πλείστον, ώρες. Εκπαιδευτικοί και γονείς δηλώνουν κατηγορηματικά ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που, σε συνεργασία με τον Δήμο, θα εξασφαλίσει την προστασία των σχολείων της πόλης.

«Είστε εκείνοι, που βρίσκεστε πιο κοντά στα παιδιά, στην Ηρακλειώτικη οικογένεια. Σε αυτό το πολύ δύσκολο τοπίο, οφείλουμε να συνεργαστούμε με τον ουσιαστικότερο δυνατό τρόπο για να κάνουμε τόσο την σχολική, όσο και την οικογενειακή ζωή των μαθητών της πόλης καλύτερη», τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος.

 

Facebook Comments