Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα στις Μαριές

anafonitria-fotia-horzΤην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε το μεσημέρι για τις πυρκαγιές, να τηρηθεί αυστηρά και κατά γράμμα ο Νόμος και να αποκλειστεί κάθε περίπτωση εκμετάλλευσης, μέσω αλλαγής χρήσης, των καμένων εκτάσεων, ανακοίνωσε στην ΗΜΕΡΑ και το Ionian TV ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου, Στ. Κοντονής.

Το θέμα των πυρκαγιών που φέτος το καλοκαίρι κατέκαψαν στην Ελλάδα αλλά κυρίως τη Ζάκυνθο, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε χθες. Ο κ. Κοντονής, ο οποίος νωρίτερα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ξεκαθάρισε πως ο Νόμος θα εφαρμοστεί σε ό,τι αφορά τις καμένες εκτάσεις για την προστασία τους και όπως είπε, “θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα”.

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε πως άμεσα καταφθάνει στη Ζάκυνθο κλιμάκιο Υπουργών, αποτελούμενο από τον ίδιο, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου “προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες, απολύτως απαραίτητες και έχουν συζητηθεί σε υψηλότατο επίπεδο στην Κυβέρνηση”.

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ” ΑΥΡΙΟ 29.08.2017

ΜΑΡΙΕΣ – ΩΡΑ 21.25

ΗΡΕΜΗ ΝΥΧΤΑ – Σε πλήρη ύφεση τα μέτωπα: Σε πλήρη ύφεση βρίσκονται αυτή την ώρα (21:25) τα μέτωπα στις Μαριές. Το χωριό βρίσκεται εκτός κινδύνου ενώ οι συχνές αναζωπυρώσεις μεταξύ καμένων και “άκαφτων” εκτάσεων αντιμετωπίζονται άμεσα από τις εκεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Με δεδομένο ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ασθενείς και με την ίδια χαμηλή ένταση θα συνεχίσουν να πνέουν και αύριο, αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής στην περιοχή, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίζουν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο την αυριανή ημέρα.

ΠΗΓΗ:imerazante.gr

Facebook Comments