Σε λειτουργία από σήμερα βάση αεροδιακομιδών στο αερόδρομιο της Σύρου

Στιγμιότυπο από αεροδιακομιδή τραυματία από το ελικοδρόμιο της Γαύδου στο πλοίο γενικής υποστήριξης Προμηθέας  . Παρουσία του Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διακλαδική άσκηση παροχής βοήθειας, έρευνας και διάσωσης των επτά κρατών του μεσογειακού διαλόγου, Dolphin 2006 , Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2006 .

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων, αλλά και των γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς ξεκινά η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου.

O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο δαπανώνται 11 εκατ. ευρώ για αεροδιακομιδές, καθώς και δύο εκατ. ευρώ για μεταφορές με πλωτά μέσα.

Ταυτόχρονα, θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες. Τα εγκαίνια της μόνιμης πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Σύρου, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών και Άμυνας, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών φορέων της Σύρου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments