Οι κινητήρες για Vega-C ολοκληρώνουν τις δοκιμές

Το νέο νέο όχημα εκτόξευσης Vega-C της Ευρώπης που αναπτύχθηκε από την ESA θα αυξήσει την απόδοση και θα επεκτείνει τις τρέχουσες δυνατότητες εκτόξευσης στο Spaceport της Ευρώπης.
Οι συμπαγείς πυραυλοκινητήρες που κατασκευάστηκαν για τη Vega-C βάσει σύμβασης με την Avio έχουν ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές καυτής πυρκαγιάς για να τους πληρούν τις προϋποθέσεις για πτήση.

Το πρώτο στάδιο P120C , το δεύτερο στάδιο Zefiro-40 και το τρίτο στάδιο Zefiro-9 τροφοδοτούνται από στερεό καύσιμο. Αυτοί οι κινητήρες, μαζί με την επάνω μονάδα υγρού πρόωσης AVUM +, θα επιτρέψουν στο Vega-C να ανυψώσει ωφέλιμα φορτία έως 2300 kg σε υψόμετρο αναφοράς 700 km σε πολική τροχιά.
Το πρώτο στάδιο P120C θα κάψει για 130 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας 142 τόνους καυσίμου για την παροχή ώσης ανύψωσης περίπου 4500 kN. Αυτό θα πάρει το Vega-C σε υψόμετρο περίπου 60 km κατά την πρώτη φάση της πτήσης πριν από την ανάληψη του δεύτερου σταδίου.
Το Europropulsion, που ανήκει από κοινού στην Avio και την ArianeGroup, δημιούργησε τρία μοντέλα P120C για δοκιμή. Ένα μοντέλο ανάπτυξης και δύο προσόντα έχουν σταματήσει επιτυχώς στο Spaceport της Ευρώπης.

Το πρώτο μοντέλο προσόντων, στη διαμόρφωση Vega-C, πυροδοτήθηκε θερμά τον Ιανουάριο του 2019 . Το δεύτερο μοντέλο προσόντων, στη διαμόρφωση Ariane 6, πυροδοτήθηκε θερμά στις 7 Οκτωβρίου . Η χρήση του P120C σε δύο οχήματα εκτόξευσης έχει εξοικονομήσει κόστος ανάπτυξης και ωφέλησε οικονομίες κλίμακας και δημιούργησε την ευκαιρία για την Ευρώπη να αυξήσει την παραγωγή.
Το δεύτερο στάδιο του Vega-C, που τροφοδοτείται από το νέο Zefiro-40 περιέχει περίπου 36 τόνους στερεού προωθητικού.

Το Zefiro-40, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Avio στο εργοστάσιό του στο Colleferro στην Ιταλία, πυροδοτήθηκε στατικά στις 8 Μαρτίου 2018 και στη συνέχεια και πάλι στις 10 Μαΐου 2019 σε εγκαταστάσεις δοκιμών στη Σαρδηνία.
Κατά τη διάρκεια καύσης 92 δευτερολέπτων, το Zefiro-40 παράγει μέση ώση 1300 kN, η οποία είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτήν κινητήρα ενός σύγχρονου επιβατικού αεροσκάφους. Αυτό ωθεί το Vega-C σε υψόμετρο περίπου 123 km.
Το Zefiro-9 θα ενισχύσει το τρίτο στάδιο του Vega-C. Πρόκειται για μια προηγμένη έκδοση με ένα νέο αναφλεκτήρα σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποιείται στο όχημα εκτόξευσης Vega που λειτουργεί επί του παρόντος στο Spaceport της Ευρώπης.

Την 1η Οκτωβρίου, το Zefiro-9 που κάθισε στον πάγκο δοκιμών στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας πραγματοποίησε την τελική του βαθμολογία. Έκαψε για 120 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας 10 τόνους στερεού προωθητικού. Το Zefiro-9 θα πάρει το Vega-C σε υψόμετρο περίπου 190km.
Τα συμμετέχοντα κράτη στην ανάπτυξη Vega-C είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.
«Η βιομηχανία εργάζεται πολύ σκληρά και πολύ στενά με την ESA για να ολοκληρώσει το τέλος του προγράμματος πιστοποίησης για το Vega-C. Μαζί ξεπερνάμε τα εμπόδια που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19 και δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε όλες τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για την προετοιμασία της πτήσης Vega-C, “σχολίασε ο Giorgio Tumino, επικεφαλής της ανάπτυξης Vega-C και επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος για το διάστημα Μεταφορά στο ESA.













