Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου

Η σχετική ανακοίνωση:

Ο Φυσιολατρικός Πεζοπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας και την δυνατότητα διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 15 Μαΐου 2021, ξεκινάει και πάλι τις εξορμήσεις του ανανεωμένος και με ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα με περιηγητικές & πεζοπορικές εκδρομές.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κατάσταση, η οποία μας επηρέασε όλους, σε ποικίλα επίπεδα και διαφορετικό βαθμό. Η ανάγκη να επανέλθουμε σταδιακά και με ασφάλεια στην κανονικότητα, και να βρεθούμε σε ένα χαλαρό και ξέγνοιαστο περιβάλλον κοντά στη φύση με τους φίλους μας είναι τεράστια.

Ελπιστούμε τα μέλη μας να απολαύσουν το «ταξίδι» που διοργανώσαμε ώστε να γευτούμε όλοι μας τις «ανάσες» ελευθερίας που τόσο καιρό στερηθήκαμε και την επαφή με την φύση.

Κυριακή 9 Μαΐου : Πεζοπορία στους Καταρράκτες της Ραπεντώσας

Η Ομάδα των Πεζοπόρων θα επισκεφτεί τον κρυμμένο καταρράκτη της Πεντέλης και την πανέμορφη λίμνη στην περιοχή της Ραπεντώσας. Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα. Οι πεζοπόροι θα συναντηθούν στο Γερμανικό Νεκροταφείο στο Διόνυσο στις 8:45π.μ. και θα ξεκινήσουν στις 9:00π.μ. την πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι με τελικό προορισμό τους Καταρράκτες Ραπεντώσας. Πρόκειται για μια εκπληκτική διαδρομή μέσα από το ποτάμι, μέχρι τα κρυστάλλινα νερά του καταρράκτη. Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να κολυμπήσουν στα δροσερά νερά του καταρράκτη. Συνολική διαδρομή 9 χλμ. και βαθμός δυσκολίας 1.

Κυριακή 16 Μαΐου : Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βουραϊκού & Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Μέγα Σπηλαίου

Την Κυριακή 16 Μαΐου οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου θα διασχίσουν το Φαράγγι του Βουραϊκού, όπου η ομορφιά της φύσης συναντά τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο.  Ο σιδηρόδρομος, συνολικού μήκος 22 χλμ., είναι ο μοναδικός οδοντωτός σιδηρόδρομος στην Ελλάδα. Κατασκευάστηκε το 1896 και συνδέει το Διακοπτό  με τα Καλάβρυτα. Διασχίζει το φαράγγι δίπλα στις όχθες του ποταμού Βουραϊκού, περνώντας από σήραγγες και γέφυρες, και θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες και εντυπωσιακότερες διαδρομές της Ελλάδας.

Η εκδρομή της ομάδας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Ιερά Μόνη του Μέγα Σπηλαίου. Η Μονή, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, κτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο. Είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου πάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού, σε υψόμετρο 899 μέτρων, απόλυτα εναρμονισμένη με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής. 

Στη συνέχεια η ομάδα θα μεταβεί στο χωριό Κάτω Ζαχλωρού όπου και θα ξεκινήσει πεζοπορία στο μονοπάτι του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου προς το Διακοπτό. Συνολική διαδρομή μήκους 12 χλμ. και βαθμός δυσκολίας 1.

Στο Διακοπτό οι συμμετέχοντες θα έχουν ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό και καφέ μέχρι την ώρα επιβίβασης στο πούλμαν.

Ώρα αναχώρησης : Συνάντηση στο Μετρό Χαλανδρίου στις 06:45π.μ. και αναχώρηση του πούλμαν στις 07:00π.μ.

Προβλεπόμενη ώρα επιστροφής στο Μετρό Χαλανδρίου στις 20:00μ.μ.

Κυριακή 30 Μαΐου : Πετώντας πάνω από τα μονοπάτια του Ομπλό Πάτρας με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (παραπέντε)

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου θα πετάξουν σαν σύγχρονοι Ίκαροι με αλεξίπτωτο πλαγιάς (παράπεντε) στο όμορφο βουνό του Ομπλού Αχαΐας. Ο Ομπλός, με υψόμετρο 860 μέτρα φημίζεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει και αποτελεί πόλο έλξης για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε). Η απογείωση του Ομπλού βρίσκεται σε υψόμετρο 720μ. και πετιέται με Νοτιοδυτικούς – Δυτικούς και Βορειοδυτικούς ανέμους, σχεδόν όλες τις μέρες του χρόνου, γι΄ αυτό θεωρείται ένα από τα πιο «πολυπεταγμένα» βουνά της Ελλάδας.

Η εξόρμηση της ομάδας θα ξεκινήσει με ένα περίπατο διάρκειας 1χλμ. μέχρι την ιστορική Ιερά Μονή Ομπλού. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν την Μονή, η οποία χτίστηκε το 1189μ.Χ. Αποτελεί μια από τις ιστορικότερες Μονές της  Ελλάδος, η οποία κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης για πολλούς μοναχούς της περιοχής, συμμετείχε ενεργά και καταστράφηκε για τη συμμετοχή της κατά τη διάρκεια των απελευθερωτικών αγώνων.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στην βάση για το αλεξίπτωτο πλαγιάς το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια μιας ειδικής ομάδα εκπαιδευτών. Οι σύγχρονοι Ίκαροι κατά την πτήση τους θα θαυμάσουν την θέα της πόλης της Πάτρας, τον Πατραϊκό κόλπο, την γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου, μέχρι το Μεσολόγγι, τον Άραξο και τη Κεφαλονιά.

Ώρα αναχώρησης : Συνάντηση στο Μετρό Χαλανδρίου στις 06:45π.μ. και αναχώρηση του πούλμαν στις 07:00π.μ.

Προβλεπόμενη ώρα επιστροφής στο Μετρό Χαλανδρίου στις 20:00μ.μ.

Τον Ιούνιο ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ετοιμάζει νέες «περιπέτειες» για τα μέλη του όπως : πεζοπορία στην Πάρνηθα (Μόλα-Μπάφι), τριήμερο στην Λίμνη Λάδωνα & rafting στον ποταμό Λούσιο, και πεζοπορία στο Πάρκο Αναψυχής της Παύλιανης.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Όλα τα μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν με τον «Κανονισμό του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου.

  2. Όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, και υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχηγού της ομάδας.

  3. Λόγω των υγειονομικών μέτρων η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Οι συμμετοχές θα πρέπει να δηλωθούν εγκαίρως.

  4. Τα νέα μέλη θα πρέπει να φέρουν την «Δήλωση Απαλλαγής Ευθύνης και Ανάληψης Κινδύνου» υπογεγραμμένη. Όσοι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να είναι στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτά η ομάδα στα κοινωνικά μέσα θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρμόδιους κατά την δήλωση συμμετοχής τους.

  5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν πλήρως τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την υγεία και έχουν τεθεί από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Στο πούλμαν είναι υποχρεωτική η μάσκα προσώπου, το αντισηπτικό και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει self test.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

Στο email : pezoporoihalandriou@gmail.com, στο τηλ. : 697 499 9545 (κ. Σωτήρης Μανίκας), στα γραφεία του συλλόγου : Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός), στο facebook : Ομάδα Πεζοπόροι Χαλανδρίου, στο instagram : @pezoporoihalandriou, στο site του συλλόγου : pezoporoihalandriou.gr.

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη τους και την προβολή των δράσεων του συλλόγου.

Facebook Comments