Νέος κύκλος οδοντιατρικού ελέγχου στα σχολεία της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

unnamedΓια ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχωρά στον δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο των μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης, στο πλαίσιο της ευρύτερης και συνεχούς καμπάνιας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, ειδικά δε στις μικρές ηλικίες.

Κλιμάκιο των Δημοτικών Ιατρείων με την συμβολή των Ηρακλειωτών εθελοντών οδοντιάτρων, Κατερίνας Μακκά, Σοφίας Κωνσταντοπούλου και Βασίλη Φακιρίδη, επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τις σχολικές αίθουσες για να ελέγξουν την κατάσταση των δοντιών των μικρών μαθητών, ύστερα από την σχετική συναίνεση, βέβαια, των γονιών τους.unnamed-1

Οι όποιες παρατηρήσεις καταγράφονται σε ειδική φόρμα η οποία, εμπιστευτικά, παραδίδεται στους κηδεμόνες για να πληροφορηθούν εάν η κατάσταση των δοντιών των παιδιών τους είναι σε καλό επίπεδο ή εάν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και παρέμβασης από τον προσωπικό τους οδοντίατρο.

Ο οδοντιατρικός έλεγχος αφορά, σε αυτή την φάση, τους μαθητές της πρώτης δημοτικού καθώς τα παιδιά των υπολοίπων τάξεων εξετάστηκαν μόλις λίγους μήνες πριν, με την ολοκλήρωση του προηγούμενου κύκλου του προγράμματος. Τα τσεκ απ ξεκίνησαν από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής και το επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν σε όλα τα δημοτικά της πόλης.

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει δημιουργήσει ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας που εκτείνεται σε όλες της ηλικίες των Ηρακλειωτών. Στα παιδιά η παρέμβασή μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού, εκτός από αυτή καθ’ αυτή τη σημασία ενός ιατρικού ελέγχου, τα μαθαίνουμε να φροντίζουν την προσωπική τους υγιεινή», επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή.

Facebook Comments