Κώστας Γκαβογιάννης: Τραγικοί και κατώτεροι των περιστάσεων

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης

 Εδώ και ένα χρόνο με παρεμβάσεις μας προσπαθούμε να πείσουμε τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να αναλάβει δράσεις για την ενημέρωση των δημοτών σε ότι αφορά τον covid 19 και ζητήσαμε να συμμετέχει ενεργά ο Δήμος στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.

Ζητήσαμε δηλαδή σε τοπικό επίπεδο ο Δήμος να πρωτοστατήσει στην ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με τον εμβολιασμό, με την τήρηση των μέτρων των κανόνων για την αποτροπή της διασποράς,αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα στήριζαν μαθητές, εργαζόμενους, επαγγελματίες, αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δικαία αντιμετώπιση του Δήμου Καρδίτσας από την Πολιτεία σε ότι αφορά τα περιοριστικά μέτρα.

Η δημοτική Αρχή, πρόχειρη και ανίκανη, όπως μας έχει συνηθίσει να είναι δεν έκανε απολύτως τίποτα, γιατί το μόνο που έχει κατά νου είναι η διαχείριση των χρημάτων για τις αναθέσεις.

Ανίκανη να αναλάβει την παραμικρή πρωτοβουλία.

Τώρα έρχεται η κυβέρνηση και τους ζητάει να κάνουν όσα λέγαμε εμείς ένα χρόνο τώρα. Να κάνουν το αυτονόητο συνδράμοντας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αυτό ζήτησε με επιστολή του προς τους Δημάρχους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος στοχεύει κυρίως στην επίσπευση των εμβολιασμών.

Προσωπικά δεν ήθελα ποτέ τέτοια δικαίωση, γιατί αφορά τη δημόσια υγεία.

Η απορία μου είναι η εξής. Έχει το ανάλογο κύρος ο Δήμαρχος Καρδίτσας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σ’ αυτό το ρόλο; Γιατί σε όλη την περίοδο της πανδημίας είναι μόνιμα απών, όχι μόνο ο ίδιος, αλλά όλοι όσοι συνδιοικούν. Οι δημότες γνωρίζουν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Τώρα ήρθε και η επιστολή Πέτσα για να τους ξεμπροστιάσει.

 

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”

Facebook Comments