Κώστας Γκαβογιάννης: “κανένα απ’ τα ερωτήματά μας δεν απευθύνεται στο Δήμαρχο”

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης
Ερωτήματα
Πέρασε πάνω από ένας μήνας από την καταστροφική πλημμύρα στην Καρδίτσα και επιτέλους είχαμε μια πρώτη επίσημη ενημέρωση για την πορεία του βοηθήματος των 600 ευρώ στους πληγέντες. Η ενημέρωση έγινε από τον αντιδήμαρχο κ. Σπάνια, ο οποίος είπε ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, για να συμπληρώσει πως με την ολοκλήρωσή της θα ξεκινήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες (οικοσκευές κλπ). Έχουμε καιρό λοιπόν να συζητήσουμε για το θέμα μιας και είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Συνειρμικά όμως η λέξη βοήθημα φέρνει στην επιφάνεια το εξής ερώτημα που γεννήθηκε μέσα από τα παράπονα εκατοντάδων συμπολιτών μας. Αφορά τη βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επαναλαμβάνουμε πως υπάρχουν εκατοντάδες δυσαρεστημένοι που μας παροτρύνουν εδώ και καιρό να ρωτήσουμε για τη διανομή αυτής της βοήθειας. Δεν θα το κάνουμε μέσα απ’ το παρόν άρθρο, θα το κάνουμε με τον πιο επίσημο τρόπο τις προσεχείς ημέρες καταθέτοντας αίτημα σαν Συνδυασμός προς κάθε αρμόδιο ζητώντας να μας απαντήσει στα εξής: Πόση ακριβώς βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης ήρθε στο Δήμο και από ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Αυτή τη βοήθεια ποιος ή ποιοι τη διένειμαν και σε ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Η Πρόνοια είχε ρόλο και ποιόν; Ποιοι είχαν αναλάβει το συντονισμό; Ο αντιδήμαρχος κ. Σπάνιας; Ο αντιδήμαρχος κ. Σχορετσιανίτης; Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόντος; Πολλοί γκρινιάζουν για πολλούς και προφανώς κάποιοι αδικούνται, οπότε μια επίσημη αναλυτική ενημέρωση θα αποκαταστήσει την πραγματικότητα.
Τα ερωτήματά μας λοιπόν (και το ξεκαθαρίζουμε αυτό) δεν υποκρύπτουν καμία μομφή για κανέναν, ούτε για την αντιδήμαρχο κ. Σούφλα, αντιθέτως δίνουν την ευκαιρία στο να λυθούν απορίες και να αποσαφηνιστούν τα πράγματα, ώστε να σταματήσουν τα παράπονα των συμπολιτών μας. Επίσης αναφέροντάς τα επιγραμματικά στο παρόν, δίνουμε την ευκαιρία να προετοιμάσουν διεξοδικά τις απαντήσεις.
Ο έτερος αντιδήμαρχος κ. Αντωνίου, μας είπε πως ξαναπλένει τους κεντρικούς δρόμους. Ένα μήνα μετά, ελπίζουμε πως κάτι θα καταφέρει επιτέλους. Μας είπε επίσης όλο καμάρι πως κατάφερε να μαζέψει 20 χιλιάδες τόννους απορριμμάτων. Φρόντισε όμως επιμελώς να ΜΗΝ πει ποιος ήταν αυτός που με τις παραλείψεις του έφερε όλη τη λάσπη και δημιούργησε 20 χιλιάδες τόννους απορριμμάτων. Είπαμε να τα λέμε όλα κ. Αντωνίου. Οι παραλείψεις ποιανού οδήγησαν χιλιάδες συμπολίτες να πετάξουν στην κυριολεξία την περιουσία τους; Γιατί απ’ ότι θυμάμαι (υπάρχουν και γραπτώς) δύο μέρες πριν την καταστροφή έγιναν δηλώσεις στις οποίες υπογραμμιζόταν η ετοιμότητα. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα έλεγαν οι δηλώσεις. Όμως ένα μήνα μετά τις δηλώσεις γίνονται αντιπλημμυρικά στον Καλέντζη. Τι χρειάζονται άραγε αφού ήμασταν ήδη έτοιμοι; Εσείς τουλάχιστον κ. Αντωνίου μαζέψατε 20 χιλιάδες τόννους ετοιμότητας. Απομένει να μαζέψετε άλλες 200 χιλιάδες για να πείτε πως κάνατε μια αρχή.
Κλείνοντας σίγουρα παρατηρήσατε πως κανένα απ’ τα ερωτήματά μας δεν απευθύνεται στο Δήμαρχο. Πράγματι έτσι είναι και το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον δεν έχει ιδέα και συνεπώς δεν είναι σε θέση να απαντήσει και δεύτερον είμαστε βέβαιοι πως είναι απασχολημένος. Προετοιμάζεται να διδάξει – ως ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ στις καταστροφές, μιας και έχει εμπειρία – στη Σχολή Φυσικών Καταστροφών(;) που ο ίδιος είχε τη φαεινή, πρωτοπόρα και για Νόμπελ ιδέα να προτείνει για την Καρδίτσα. Για να έχει μια τέτοια λαμπρή ιδέα σίγουρα πιστεύει πως είμαστε Φλόριντα των ΗΠΑ που μαστίζεται από τυφώνες.
Εκτός κι αν η ιδέα γεννήθηκε από κοινού με τον κ. Παπαλό, αλλά εκείνος δεν χρειάζεται εύσημα. Να τον χαίρονται οι σύμβουλοι του Συνδυασμού του.
Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”
Facebook Comments