Κώστας Γκαβογιάννης:Με ανάθεση θα υλοποιήσετε και αυτά τα έργα κ. Δήμαρχε;

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης

Απορίες κι ερωτήματα για τη διαφάνεια

Στις αρχές του Μήνα πήραν σειρά οι Τοπικές Κοινότητες. Μια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για έργα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να ακούγεται πως είναι κάτι, στην πραγματικότητα όμως εγείρει απορίες και ερωτήματα. Ειδικά όταν πρόκειται για τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, που ήδη στα δύο χρόνια της θητείας της έχει πλούσιο παρελθόν από αμαρτίες. Αμαρτίες και ψέμματα.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση υπάρχουν “σκόπιμες ασάφειες” με στόχο να εξυπηρετήσουν την πάγια τακτική του Δημάρχου, σύμφωνα με την οποία δεν κάνουμε τα αναγκαία έργα, αλλά εκείνα που “βοηθούν πολιτικά”. Έτσι έγινε με την ασφαλτόστρωση της Ολύμπου, ανεξάρτητα αν γνώριζε ο ίδιος απ’ την αρχή πως πρόκειται για πεταμένα λεφτά. Ήδη εκεί δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγοι μήνες και οι πρώτες λακκούβες εμφανίστηκαν. Αλλά ποιος νοιάζεται, ο Δήμαρχος πρόλαβε κι έβγαλε τη φωτογραφία με το σκαρπίνι. Εξάλλου η Περιφέρεια σύντομα ξεκινά της εργασίες και όλα καλά.

Μήπως με τις προμήθειες; Πέρα απ’ την υπεξαίρεση υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες για τη διανομή. Όλα στην ώρα τους.

Έτσι και με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Ασάφεια, για τα έργα, για τις εργασίες, έτσι ώστε να οικειοποιηθεί ο Δήμαρχος έργα που ενέταξε η προηγούμενη Δημοτική αρχή και να εμφανίσει πιστώσεις του κράτους για αποκατάσταση ζημιών (που δίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως έκανε πρόσφατα στη Κεφαλλονιά, στην Εύβοια, στη Σάμο κλπ) ως αποτέλεσμα της διεκδικητικής πολιτικής του. Αν παρατηρήσετε την ανακοίνωση οι αντιφάσεις τους προδίδουν.

Συγκεκριμένα γράφουν: “Οι πιστώσεις για την εκτέλεση του έργου προέρχονται από τη ΣΑΤΑ και πιστώσεις που αφορούν σε αποκαταστάσεις από ζημιές που προκάλεσε ο “Ιανός”. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000 €”.

Και αμέσως μετά έχουμε τη δήλωση του Δημάρχου: “…Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Κοινοτήτων. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας ώστε οι κάτοικοι των χωριών να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους”.

Δηλαδή μας λένε πως ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε προεκλογικά πως θα μας πλημμυρίσει και θα υποστούμε ζημιές για να έρθει να τις αποκαταστήσει. Πολύ σημαντικές δεσμεύσεις.

Και ερχόμαστε στο πιο σοβαρό. Με ανάθεση θα υλοποιήσετε και αυτά τα έργα κ. Δήμαρχε; Δεν αρκείστε φαίνεται, στο σκάνδαλο των προμηθειών, θέλετε κι άλλα. Γι’ αυτό καθυστερείτε και πολλά έργα περιμένουν; Αναθέσεις μεθοδεύετε πάλι;

Η παράταξή μας, ωστόσο, κατέθεσε ορισμένα ερωτήματα – επισυνάπτουμε τις ερωτήσεις – για τα συγκεκριμένα έργα και περιμένει απαντήσεις. Ίδωμεν.

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”

Facebook Comments