Κώστας Γκαβογιάννης:Επανεξέταση του θέματος των αποζημιώσεων

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης

Ο Συνδυασμός “Καρδίτσα από την Αρχή” μέσω του επικεφαλής Κώστα Γκαβογιάννη, απέστειλε υπόμνημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, με το οποίο ζητά τη Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ώστε να συζητηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για αποζημίωση στο 55% της εκτίμησης των ζημιών. Το Σώμα θα πρέπει να εκτιμήσει τις επιπτώσεις της ανωτέρω απόφασης που βρίσκει αντίθετους όλους τους πληγέντες και να ζητήσει από την κυβέρνηση την επανεξέταση του θέματος στην προοπτική της αποζημίωσης στο 100% της πραγματικής ζημιάς. Επίσης στην ίδια συζήτηση θα πρέπει να τεθεί η προοπτική να συμπεριληφθούν στους αποζημιωθέντες όλες οι κατηγορίες πληγέντων χωρίς αποκλεισμούς.

Τέλος στην πρόταση που κατατίθεται μέσω του υπομνήματος ο Συνδυασμός “Καρδίτσα από την Αρχή” ζητά στην πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριληφθεί το αίτημα για επιπλέον στήριξη για την Καρδίτσα,

Το υπόμνημα που απεστάλη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

“Προς

Τον πρόεδρο Του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας

κ. Κόντο Θωμά                                      Καρδίτσα

                                            11 Ιουλίου 2021

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Με το παρόν σας κάνω γνωστό πως ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή μειωμένης αποζημίωσης (55%) για τις καταστροφές του Ιανού, οι πληγέντες πέρα από το συναίσθημα της κατάφωρης αδικίας, αντιμετωπίζουν πρακτικά προβλήματα επιβίωσης. Το άιτημα για καθολική αποζημίωση (στο 100%) των ζημιών που υπέστησαν είναι αναγκαίο να επανέλθει στο προσκήνιο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, θα πρέπει να αναλάβετε την πρωτοβουλία της σύγκλισης του Σώματος ώστε:

Να εξεταστούν οι επιπτώσεις της κυβερνητικής απόφασης στην Τοπική Οικονομία.

Να ληφθεί ομόφωνη απόφαση με την οποία το Σώμα θα αιτείται την επανεξέταση της απόφασης στην προοπτική της αποζημίωσης στο σύνολο της ζημιάς.

Να καταρτιστεί διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να αιτηθεί επιπλέον ενίσχυση της Καρδίτσας

(πέραν των αποζημιώσεων), αφού έχει πληγεί πολλαπλώς (περιοριστικά μέτρα, Ιανός, καταιγίδα).

Να συμπεριληφθούν και οι κατηγορίες πληγέντων πολιτών που έχουν αποκλεισθεί (π.χ. ιδιοκτήτες οχημάτων)

Να αποφασιστεί η αποστολή αιτήματος προς τους τέσσερις βουλευτές και τους φορείς του νομού, για τη συνδρομή τους στην κατάρτιση του διεκδικητικού πλαισίου και στην διεκδίκησή του απ’ την κυβέρνηση.

Με τιμή

για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Κώστας Γκαβογιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος”.

Facebook Comments