Καταγραφή ζημιών μετά τη σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα (video)

20161024-mesologgi-katastrofes-1021x580Κλιμάκια από τον δήμο και την περιφέρεια, κάνουν αυτοψία μετά και την σφοδρή κακοκαιρία η οποία χτύπησε την περιοχή. Από την μέχρι στιγμής καταγραφή, τουλάχιστον 170 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Προβλήματα καταγράφονται επίσης σε Πρέβεζα και Ναύπακτο.

Χθες, ο δήμος διένειμε φαγητό στους κατοίκους αυτούς και τους παρείχε και κατάλυμα σε ξενοδοχεία. 

Ο ζημιές δεν περιορίστηκαν στον αστικό ιστό αλλά επεκτάθηκαν και στις καλλιέργειες, βαμβάκι, κηπευτικά, ελαιοκαλλιέργειες πνίγηκαν από τα λασπόνερα.

Μεγάλες απώλειες και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Σήμερα, τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσουν την άμεση εκτίμηση των ζημιών σε αποθηκευμένες ζωωοτροφές, σε γεωργικές αποθήκες και στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς πολλά ζώα πνίγηκαν, ενώ άμεσα θα γίνονται και οι γεωργικές επισημάνσεις για τη φυτική παραγωγή.

Ειδικό γραφείο έχει στηθεί στο Τρίκουπειο Πολιτιστικό Κέντρο προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την παροχή κοινωνική προστασίας.

Εκτός από τα ρέματα τα οποία ξεχείλισαν στις καλλιέργειες, ένα από τα οκτώ αντλιοστάσια που διαθέτει ο δήμος Μεσολογγίου για να στέλνει τα όμβρια ύδατα προς τη θάλασσα υπέστη βλάβη λόγω κεραυνού.

Σχετικές ειδήσεις:
Πλημμύρες λόγω ισχυρής θύελλας στο Μεσολόγγι, προβλήματα στην Πάτρα

Πλημμύρα» προβλημάτων από τις σφοδρές καταιγίδες (video)

Πηγή: ΕΡΤ

Facebook Comments