Κ.Γκαβογιάννης: “Ούτε τα συνεταιράκια τέτοια αλληλεγγύη”

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απ’ την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου υπήρχαν όλα. Αλαζονεία, συνενοχή, και ψέματα. Κυρίως όμως είχε αλληλεγγύη και δήθεν άγνοια, που μετά από δύο χρόνια δεν δικαιούται κανείς να επικαλείται.

Μας είπε ο Δήμαρχος ότι δεν έκανε καμιά δήλωση πουθενά για το θέμα των προμηθειών. Δεν είδαμε όμως να απαιτήσει διαψεύσεις ή και να προχωρήσει σε μηνύσεις σε όσους τα δημοσίευαν; Έτσι γίνεται σε όλη τη Γη όταν κάποιος θίγεται επειδή δημοσιεύονται δήθεν δηλώσεις του. Στην Καρδίτσα μόνο δεν γίνεται αυτό, μόνο σιωπή.

Μα είπε πως δέχθηκε την παραίτηση της Αντιδημάρχου για να διευκολυνθεί η διαδικασία της Δικαιοσύνης αλλά δεν την αποπέμπει γιατί δεν έχει καταδικαστεί. Τελικά τι ισχύει; Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας; Γνωρίζει ο Δήμαρχος αν η αντιδήμαρχος είναι αθώα ή ένοχη; Προφανώς, για να κουνάει το δάκτυλο σε όλους, γνωρίζει τα πάντα.

Επανέλαβε πολλές φορές πως ο κόσμος δεν γνωρίζει. Αφού γνωρίζει εκείνος, ας πει στον κόσμο γιατί ενώ σήμερα υπάρχει στοκ 22 τόννων προμηθειών, έδιωχναν πλημμυροπαθείς που ζητούσαν τρόφιμα; Δεν είχαν να τους δώσουν;

Η αντιπολίτευση δεν κατηγόρησε κανέναν που διένειμε τρόφιμα. Η αστυνομία βρήκε τρόφιμα σε ιδιωτικές αποθήκες. Η αστυνομία τους έπιασε με τη γίδα στην πλάτη, όχι η αντιπολίτευση.

Αυτά  αφορούν τη Δικαιοσύνη και εκείνη θα τα λύσει, όμως η πολιτική διάσταση του θέματος απαιτεί άλλα αντανακλαστικά που στη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχουν.

Όπως με τις προμήθειες, έτσι και με τις αναθέσεις.

Ο κ. Μάττας βγήκε να τις υπερασπιστεί ολίγον, γιατί δε γνωρίζει και πολλά. Μέχρι εκεί που τον συμφέρει γνωρίζει.

Σε ότι αφορά τα έργα, ο κ. Μάττας είπε τα εξής μεγαλοπρεπή:

Ο κόσμος δε γνωρίζει τι σημαίνει απευθείας ανάθεση. Είναι νόμιμες και αποσκοπούν στην ταχύτατη εκτέλεση των έργων, που με τη διαδικασία της δημοπράτησης θα χρειαζόταν χρόνια να ολοκληρωθούν.

 Είπε ότι τα έργα στις 33 τοπικές κοινότητες, ύψους 2 εκ. ευρώ θα δημοπρατηθούν με ανοικτό διαγωνισμό και τα χρήματα των εκπτώσεων θα αποφασιστεί που θα διατεθούν.

Και ρωτάμε. Τα έργα στις 33 κοινότητες κ. Μάττα σε πόσα χρόνια θα γίνουν; Με βάση τα χρονοδιαγράμματα που αναφέρατε γιατί τα γνωρίζετε, θα γίνουν μετά από χρόνια; Γιατί έτσι είπατε ότι συμβαίνει με τους διαγωνισμούς, υπερασπιζόμενος τις αναθέσεις που, όπως λέτε δεν γνωρίζετε και πολλά, γιατί προφανώς έχετε επιλεκτική γνώση ή άγνοια.

Σκόπιμα μπερδέψατε τις καταστροφές από τις πλημμύρες στα ορεινά, που πράγματι απαιτούσαν ταχύτατη διεκπεραίωση, με την ασφαλτόστρωση της Κουμουνδούρου για να δικαιολογήσετε τις αναθέσεις. Είναι το ίδιο πράγμα; Αν ναι, αφού είστε και αρμόδιος, δώστε τις τεχνικές εκθέσεις με τις καταστροφές που υπέστησαν οι δρόμοι της Καρδίτσας από τον Ιανό. Για να μάθει ο κόσμος που δεν γνωρίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Δήμαρχος (αλληλοσυμπληρώνονται) που από τη μια δείχνει το δρόμο για τον εισαγγελέα κι από την άλλη κατηγορεί όσους απευθύνονται εκεί.

Ισχυρίζεται πως η αντιπολίτευση δεν θέλει να γίνουν έργα. Γιατί έχει κανένα έργο δικό του; Μέχρι τώρα το μόνο που κάνει είναι να “καπηλεύεται” τα έργα των προηγούμενων. Κοντεύει να διεκδικήσει ακόμα και τους ποδηλατοδρόμους απ’ τον αείμνηστο Χρήστο Τέγο.

Το δικό του έργο είναι η πλημμύρα, οι αναθέσεις και κάτι αστειότητες περί ανάπλασης την Παπαράντζα, εκεί που δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης. Αυτά είναι τα οράματά σας κ. Δήμαρχε και για να μη σας αδικήσουμε, δικό σας έργο είναι και ο Φοίνικας στην πλατεία Δικαστηρίων.

Ναύπλιο μας κάνατε!

Κλείνοντας έχω να επισημάνω την αξιοσημείωτη αλληλεγγύη που δείχνετε μεταξύ σας, αλληλεγγύη που επιδέχεται αρκετές αναγνώσεις. Θα τις δούμε με την ησυχία μας στο μέλλον.

Αντιδράσεις καρμπόν. Όπως με τις προμήθειες, έτσι και με τα έργα.

 

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”

 

Υ.Γ. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου οι ερωτήσεις απευθύνονται μέσω του Προέδρου τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Όταν απαντά ο καθ’ ύλην αρμόδιος δεν κάνει χάρη σε κανέναν.

Αυτά βέβαια δεν αφορούν τον κ. Κόντο γιατί νομίζει ότι είναι Δήμαρχος, διαφορετικά δε θα έπαιρνε προσωπικά κάτι που δεν τον αφορούσε. Εγώ είπα στον κ. Τσιάκο πως τον θέλω αντίπαλο στις επόμενες εκλογές κι ο κ. Κόντος έσπευσε να απαντήσει νομίζοντας πως έγινε Τσιάκος.

Facebook Comments