Κ.Γκαβογιάννης: “δεν είναι δυνατόν μια πόλη να έχει καταστραφεί κι εμείς να δούμε τα ζητήματα προσεχώς…”

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης
Επείγει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Πέρασαν αρκετές μέρες από την καταστροφή της πόλης και η Δημοτική αρχή ακόμα να βγει ξεκάθαρα απέναντι στους πολίτες. Μόνο γενικότητες και ασυναρτησίες. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κινητοποιήθηκε και ζήτησε ταχύτατη λύση, υπογραμμίζοντας πως δεν θα ανεχθεί κανενός είδους καθυστέρηση.
Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή αναβάλλει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Πράττει το αντίθετο δηλαδή απ’ αυτό που ζήτησε ο Πρωθυπουργός. Φυσικά δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να θεωρεί ήσσονος σημασίας τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, μια συνεδρίαση από την οποία θα δινόταν απαντήσεις στην αγωνία των χιλιάδων Καρδιτσιωτών για το μέλλον τους. Γιατί οι άλλες απαντήσεις (για τυχόν ευθύνες) θα πρέπει να δοθούν στον εισαγγελέα, αφού από τη στιγμή που υπάρχει βλάβη (καταστροφικές ζημιές) η διαδικασία είναι αυτεπάγγελτη.
Επανερχόμαστε στα όσα μας αφορούν για να δηλώσουμε ξεκάθαρα πως πέρα από την απαίτηση των πληγέντων να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από τα πρακτικά ζητήματα (για παράδειγμα το γραφειοκρατικό στο θέμα των αποζημιώσεων) που θα επιλύσει για τη στήριξη των Καρδιτσιωτών, είναι μέγιστο θέμα ηθικής τάξης, γιατί δεν είναι δυνατόν μια πόλη να έχει καταστραφεί κι εμείς να δούμε τα ζητήματα προσεχώς…
Η Δημοτική αρχή όμως φαίνεται πως έχει άλλα κατά νου. Με υψηλή πολιτική εποπτεία και καθοδήγηση προσπαθεί αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τεχνάσματα. Γιατί άραγε; Αφού οι ίδιοι “ψελλίζουν” πως δε φέρουν καμία ευθύνη και μάλιστα απειλούν με μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση.
 Στο “χορό” υπάρχει συγκεκριμένος εκδότης (αν θεωρείται εκδότης κάποιος που έχει εφημερίδα χωρίς δημοσιογράφους και τη φτιάχνει ο ίδιος απ’ τα ψηλά βουνά) που αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστεί για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες, περιορίζεται στο να ρίχνει λάσπη σε όσους υψώνουν φωνή, μπας και τους φιμώσει. Αυτός είναι ο ρόλος του; Βέβαια ο ίδιος προεκλογικά δημοσίευε μύδρους ενάντια της σημερινής Δημοτικής αρχής, αλλά τώρα άλλαξε. Παρόλο που το συνηθίζει, είναι απορίας άξιο η ταχύτητα με την οποία άλλαξε πλευρά. Γιατί άραγε;
Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρούν ορισμένοι ότι τέτοια καταστροφή, τόσος πόνος θα “σκεπαστεί” με επικοινωνιακά κόλπα. Δε σβήνεται από τη μνήμη κανενός ότι ο σημερινός Δήμαρχος ήταν επί εννέα χρόνια αντιπεριφερειάρχης και δεν υπέδειξε ούτε ένα αντιπλημμυρικό στην Περιφέρεια. Επί εννέα χρόνια τι έκανε; Στη θητεία του σαν Δήμαρχος πλημμύρισε και καταστράφηκε η πόλη. Δεν ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα. Ούτε η προχειρότητα που τους διακρίνει ξεχνιέται, ούτε η ανικανότητα.
Πέρα όμως από τις ευθύνες που υπάρχει χρόνος να συζητηθούν προέχει το μέλλον της πόλης και η αποκατάσταση της ζωής των δημοτών κι αυτό δεν χωράει καμία αναβολή, επομένως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει άμεσα. Τώρα!
Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”
Facebook Comments