Ιερώνυμος: Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πάμε στην απέναντι όχθη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιμένει για την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (δεν εικονίζεται), στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν πέντε νέοι πρόσφυγες-μετανάστες που φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων-μεταναστών της αστικής μη κερδοσκοπικής φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μήνυμα κοινής προσπάθειας για να ξεπεράσει η Ελλάδα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έστειλε από το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αποχωρώντας από το νησί.

«Για την πατρίδα μας, η οποία έχει πολλές δυσκολίες και αγωνίζονται αυτοί που έχουν τις ευθύνες σε οποιεσδήποτε θέσεις, ευχόμαστε να είναι αυτοί οι αγώνες καλοί και επιτυχείς, αλλά να μην είναι μονομερείς, γιατί κάθε αγώνας ο οποίος έχει μονομέρειες και δεν έχει μία ποικιλότητα, δεν έχει σύνολο απόψεων, είναι καταδικασμένος. Σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, υπήρξαν και άλλες εποχές έτσι, είναι ανάγκη όλοι μαζί να επισημάνουμε τα δύσκολα σημεία, τις δυσκολίες που υπάρχουν και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πάμε στην απέναντι όχθη. Αν έτσι λειτουργήσουμε, οι ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος θα είναι πιο επιτυχείς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κέρκυρας και τις Αρχές του τόπου για τη φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους τους Κερκυραίους.
«Εδώ στην Κέρκυρα όλα ήσαν και είναι λαμπρά. Φεύγω με αυτή τη γενική διαπίστωση και επικεντρώνω τη σκέψη μου πρώτα από όλα στην ευλογία, στην αγιαστική δύναμη, την παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Γι άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκα στις σκέψεις μου, ότι αυτοί οι Άγιοι των νησιών όλων, αλλά ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, αφού είμαστε στο νησί του Αγίου Σπυρίδωνος, είναι σαν μία σκέπη πάνω σε αυτόν τον χώρο και το διαισθάνεται κανείς βλέποντας τη συμπάθεια, τον πόνο, την κατάνυξη, τη χαρά, στα πρόσωπα των ανθρώπων που μπαίνουν στον ναό και προσκυνούν τον Άγιο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments