Η «ΒΟΡΕΙΝΗ» στα χέρια σας…

22Κυκλοφόρησε το 85º φύλλο της εφημερίδας «ΒΟΡΕΙΝΗ». Στις σελίδες της υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

«Μετά τις εκλογικές διαδικασίες του προηγουμένου Νοέμβρη η αγωνία μου είναι να είναι να τιμήσουμε τους 212.000 πολίτες που μας έδωσαν την ελπίδα και συμμετείχαν στο νέο αυτό εγχείρημα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να απογοητευθούν. Πρέπει να γίνουν η φωνή μας και η δύναμή της παράταξης μας σε όλη την Ελλάδα. Προφανώς και πρέπει να υπάρχει πολυφωνία και εσωτερική δημοκρατική λειτουργία χωρίς όμως να δημιουργούνται συνθήκες Βαβέλ. Η παράταξη όμως έχει πληγωθεί πολλές φορές στο παρελθόν από εγωισμούς και προσωπικές στρατηγικές, οπότε οφείλουμε να τις βάλουμε στην άκρη, να σεβαστούμε τη συμμετοχή των πολιτών και τις επιθυμίες τους και να δούμε την μεγάλη εικόνα» Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ.

“Όσοι νέοι αισθάνονται ότι θέλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο για την Ελλάδα, οφείλουν να σταματήσουν να περιορίζουν την πολιτική τους δραστηριότητα ασκώντας κριτική στα social media, με σχόλια μίσους, οργής και ειρωνείας. Πρέπει να σηκωθούν από τον καναπέ, και να προσπαθήσουν μέσω της πολιτικής να λύσουν τα προβλήματα αντί να τα περιγράφουν. Να οργανώσουν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αυτό που θα ήθελαν οι ίδιοι να δουν από τους πολιτικούς”.Τονίζει στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

 

«Εάν η ΕΟΔ συνεχίσει να αναπτύσσεται με τον τωρινό εντυπωσιακό της ρυθμό τα οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν να είναι εμφανή σε σύντομο χρονικό διάστημα». Τονίζει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ, ο Άγγελος Παγκράτης Ειδικός Συντονιστής, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και από το 2016 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Τα διόδια ξεσήκωσαν για άλλη μια φορά κατοίκους  των Δήμων Διονύσου και  Κηφισιάς, με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να επιμένει ότι δεν θα πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι των Δήμων Διονύσου, Αχαρνών, Κηφισιάς και Ωρωπού.

Είναι αλήθεια ότι το θέμα αυτό, εδώ και μια δεκαετία, που  απασχολεί φορείς και κατοίκους της περιοχής είναι πεδίο αντιπαραθέσεων τοπικών αρχών  και Υπουργείου.

Οι ευθύνες βαραίνουν και τα δύο μέρη και αυτό γιατί είναι πεδίο (διαχρονικά)προβολής παρά ευθύνης, αφού κανένα έργο υποδομής , όπως παράπλευρο δίκτυο, δεν κατασκευάσθηκε μέχρι σήμερα. Να μην μιλήσουμε για την αποχέτευση, το κυκλοφοριακό, αθλητικές εγκαταστάσεις, οδικό δίκτυο, και τόσα άλλα. Τώρα που μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο βγήκαν τα λάβαρα της επανάστασης.

Όμως κάποια στιγμή να δούμε σοβαρά τι κράτος θέλουμε, ποιες υποδομές και με τι κόστος.

 

Από τις 25 Μαΐου 2018, τίθεται σε ν εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων, μια ματιά θα βοηθήσει.

Για τον Παρμενίδη και τη Σύγχρονη Κοσμολογία γράφει ο Σωτήρης Γλυκοφρύδης , σ αυτό το φύλλο δημοσιεύεται το πρώτο μέρος. Αξίζει να το μελετήσετε.

Αυτά και πολλά άλλα θα βρείτε στο φύλλο 85 της ΒΟΡΕΙΝΗΣ που κρατάτε.

 

Facebook Comments

Η «ΒΟΡΕΙΝΗ» στα χέρια σας…

22Κυκλοφόρησε το 84º φύλλο της εφημερίδας «ΒΟΡΕΙΝΗ». Στις σελίδες της υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
«Η Αττική είναι εγκλωβισμένη εδώ και χρόνια στο παρωχημένο και αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο της ταφής του συνόλου των απορριμμάτων που παράγουν οι πολίτες της στον ΧΥΤΑ της Φυλής,  και σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, που οδεύουν στην εποχή της μηδενικής παραγωγής αποβλήτων, εμείς θάβουμε το 85% των σκουπιδιών που παράγουμε. Δυστυχώς αν και την περίοδο 2012-2014 βρεθήκαμε κοντά στο να ξεφύγουμε από το τέλμα, η κα Δούρου ακύρωσε τους διαγωνισμούς που είχαμε προκηρύξει για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων, επειδή θα γίνονταν με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εφ´ όλης ύλης συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ ο Γιάννης Σγουρός.

Για το  της ηλεκτροκίνησης και την αντιμετώπισή της στη χώρα μας, γράφει ο Δημήτρης Μιχαρικόπουλος. Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην “επένδυση Tesla”, που ξαφνικά έγινε αντικείμενο συζήτησης χωρίς την απαραίτητη κατανόηση του θέματος, και τονίζει τα εξής: «Η πρόσφατη είδηση για την ίδρυση στην Ελλάδα μια μονάδας έρευνας και ανάπτυξης της Tesla, πρωτοπόρου, παγκοσμίως, κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δημιούργησε και στη χώρα μας ευρύτερο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση γενικότερα. Όμως τόσο η προετοιμασία μας όσο και γενικότερα η συνειδητοποίηση για τις συνέπειες των συντελούμενων αλλαγών παραμένει χαμηλή, ιδιαίτερα εάν συγκριθεί με την κατάσταση σε άλλες χώρες”.

Πρόσφατα στην κατοικία της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν-Άμπα, παρουσία του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ, Reuven (Ruvi) Rivlin, διακεκριμένες προσωπικότητες της Ελλάδας έλαβαν ειδικά βραβεία για την μεγάλη συνεισφορά τους στο κράτος του Ισραήλ και στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις τα τελευταία 70 χρόνια.

Η ΒΟΡΕΙΝΗ ήταν παρούσα στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) για τη μετανάστευση και το μέλλον της Μεσογείου, κατά την οποία μίλησε ο Franco Frattini, ειδικός εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ με αρμοδιότητες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Υπερδνειστερία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

Στις σελίδες της ΒΟΡΕΙΝΗΣ η συνέχεια…

Facebook Comments

1-77Κυκλοφόρησε το 77º φύλλο της εφημερίδας «ΒΟΡΕΙΝΗ». Στις σελίδες της υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. 

«Οι πρώτοι που δε δικαιούνται να αδιαφορούν είναι οι Έλληνες. Ιδιαίτερα για τη Θράκη πολλά απ’ αυτά τα έχω πει και τα έχω γράψει και δυστυχώς επιβεβαιώνονται πριν στεγνώσει καν το μελάνι του βιβλίου μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη συνέντευξή του στη ΒΟΡΕΙΝΗ.

 

Σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό μόνιμου μουφτή της ισλαμικής θρησκείας στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας,  Κρις Σπύρου .

Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς. Η υπέρβαση, είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιώργο Καραμπελιά και με αφορμή την έκδοσή του, ας είναι καλά ο Αντώνης Πλατανιάς, προέκυψε το άρθρο του για τη ΒΟΡΕΙΝΗ.

“Σήμερα, που διανύουμε μια κρίση πολύπλευρη, όχι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική και κοινωνική, η επαναπροσέγγιση των ιστορικών συμβάντων, η επανερμηνεία τους στη σύγχρονη σύμφραση επιβάλλεται από την ανάγκη αυτοπροσδιορισμού, από την ανάγκη εντοπισμού των δυνάμεων και των αντιφάσεων μας. Έναντι ποιου καλείται τώρα να αντισταθεί ο ελληνικός λαός; Ο κατακτητής δεν είναι πρόδηλος, όπως την 28η Οκτωβρίου του 1940. Η απειλή σήμερα δεν είναι μόνο έξωθεν. Το έξω πιέζει, κάποτε αφόρητα, αλλά δεν πιέζει μόνο την Ελλάδα. Η κρίση είναι διεθνής και πλήττει όλο το δυτικό κόσμο. Εχθρός είναι τώρα το πνεύμα του καιρού, η ομογενοποίηση και η απώλεια ταυτότητας, εχθρός είναι ο άβουλος εαυτός. Ο εχθρός είναι μέσα μας. Μια κίνηση αντίστασης, προϋπόθεση κάθε αναγεννητικής προσπάθειας, είναι η πατριδογνωσία και η απολύτως αναγκαία αυτογνωσία.”Από την ομιλία της Ειρήνης Χλέντζου, φιλολόγου  του Λυκείου Διονύσου.

 «Με ανοιχτά τα μάτια ο Πλάτων διευρύνει με τον τρόπο του τους ορίζοντες και το βλέμμα μας, ώστε να πάψουμε να είμαστε, όπως τα αργόσυρτα μυρμήγκια μπροστά στο βάρος του χρόνου. Δείχνει έναν άλλο δρόμο να είμαστε ελεύθεροι μέσα μας. Μια διάφανη αθανασία πέρα από τις ανάγκες και τα πάθη του κόσμου». Παρουσιάστηκε την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, το νέο βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Πλατανιά με τίτλο Η ομορφιά και το ουράνιο φυτό.

«Η προσέλκυση επισκεπτών δεν μπορεί να γίνεται μόνο με τη διαφήμιση ή την συμμετοχή μας σε εκθέσεις. Μια περιοχή γίνεται ελκυστική στους επισκέπτες όταν έχει ταυτότητα κι αυτή επιτυγχάνεται από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας είναι η γεωγραφική του θέση και η πολυμορφία των φυσικών του τοπίων – κάμπος, δύο βουνά και ο κορινθιακός κόλπος. Αυτά συνδυάζονται με ένα πλούτο αρχαιολογικών τόπων και  μνημείων που πιστοποιούν την ιστορική συνέχεια από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη της η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου στον Παναγιώτη Πούλιο για την ΒΟΡΕΙΝΗ.

Για το μουσείο της Θήβας και τις προκλήσεις στην νέα εποχή, γράφει η Σωτηρία  Μανάρα –Μαυράκη.

«Το City Break και βέβαια είναι εφικτός στόχος για την Κηφισιά και είναι μία ανερχόμενη τάση, η οποία ειδικά για την Κηφισιά, μία από τις ομορφότερες αγορές στην Ελλάδα είναι όχι μόνο εφικτός, αλλά και αναγκαίος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, Ζεράρ Καραβάνης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΒΟΡΕΙΝΗ.

«Μέσα στο Δεκέμβρη θα κυκλοφορήσει το νέο μου single με τίτλο Όταν δεν είμαι καλά σε στίχους και μουσική του πιο στενού μου συνεργάτη, Χρίστου Σερενέ. Ένα τραγούδι με πολύ χιούμορ που με εκφράζει απόλυτα», μας ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα Αλεξάνδρα Κόνιακ στην συνέντευξή της.

 Αυτά και πολλά άλλα μπορείτε να διαβάσετε στο φύλλο 77 της ΒΟΡΕΙΝΗΣ

Facebook Comments