Η SEAT προσφέρει υγειονομικούς πόρους της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της COVID-19

Η SEAT S.A. και το Καταλανικό Υπουργείο Υγείας συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, μόλις διατεθούν επαρκείς δόσεις για το μαζικό εμβολιασμό της κοινωνίας κατά του COVID-19. Η εταιρεία προσφέρθηκε να παραχωρήσει το υγειονομικό της προσωπικό για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας κατά τη χορήγηση των εμβολίων και να εμβολιάσει τους υπαλλήλους της SEAT και του Ομίλου Volkswagen στην Καταλονία και τις οικογένειες τους καθώς και τον πληθυσμού σε κοντινές περιοχές. Με αυτήν τη συνεργασία, η εταιρεία επιθυμεί να αποδείξει τη δέσμευσή της προς την κοινωνία και το πνεύμα της συμβολής της στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Αυτά συμφωνήθηκαν σήμερα, στο πλαίσια συνάντησης στην έδρα της εταιρείας στο Martorell, όπου οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Καταλανικής κυβέρνησης Pere Aragonès, η Καταλανή Υπουργός Υγείας Alba Vergés, καθώς και ο Πρόεδρος της SEAT και CUPRA Wayne Griffiths, ο Vicepresident for Human Resources and Organisation Xavier Ros, η Head of Health, Safety and Emergencies Dr. Patricia Such και ο Director of Institutional Relations Josep Maria Recasens.

Συγκεκριμένα, η SEAT S.A. θα ανοίξει ένα από τα κτίρια της, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Martorell, ως εμβολιαστικό κέντρο για τους κατοίκους της περιοχής Baix Llobregat, όπου το υγειονομικό προσωπικό της εταιρείας θα διαχειρίζεται τις δόσεις των εμβολίων. Με αυτήν τη δράση, η οποία θα εφαρμοστεί μόλις θα είναι διαθέσιμα αρκετά εμβόλια, η SEAT S.A. στοχεύει να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανοσοποίησης του πληθυσμού στο σύνολό του και στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορούσε να χορηγήσει περίπου 8.000 δόσεις την ημέρα ή 160.000 δόσεις το μήνα. Επιπλέον, μέσω εξουσιοδότησης από τις υγειονομικές αρχές, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων προσφέρθηκε επίσης να εμβολιάσει όλους τους υπαλλήλους της SEAT S.A. και του Ομίλου Volkswagen στην υπόλοιπη Ισπανία, καθώς και τις οικογένειές τους, συνολικά περίπου 50.000 άτομα, μόλις τα εμβόλια είναι διαθέσιμα.

«Από την αρχή της πανδημίας έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φροντίσουμε την υγεία των υπαλλήλων μας. Χρησιμοποιώντας μια καλά οργανωμένη στρατηγική ελέγχου, έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 100.000 τεστ τον τελευταίο χρόνο, με ποσοστό μόλυνσης μόνο 0,7%. Η συνεργασία είναι το κλειδί για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας και από την πρόληψη, στην προστασία και στην ανοσοποίηση. Στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε την οικονομική ανάκαμψη και οι υπηρεσίες υγείας μας θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο. Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε σήμερα ότι θα βοηθήσουμε τον εμβολιασμό χιλιάδων ανθρώπων», δήλωσε ο Wayne Griffiths. «Η παραγωγή αναπνευστήρων που αναλάβαμε στην αρχή της πανδημίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα που ανέλαβε η SEAT στην 70ετή ιστορία της. Η άφιξη των εμβολίων σηματοδοτεί μια περίοδο μεγάλης αισιοδοξίας. Πιστεύουμε ότι η πρόληψη και τα εμβόλια είναι η απάντηση για να ξεπεραστεί η πανδημία και να επανενεργοποιηθεί γρήγορα όλη η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα». Ο Xavier Ros με τη σειρά του δήλωσε «στη SEAT διατηρούμε υψηλά πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων μας για χρόνια και κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταφέραμε να το αποδείξουμε για άλλη μια φορά, καταγράφοντας πολύ χαμηλά ποσοστά μόλυνσης στο εργατικό δυναμικό μας. Τώρα θα βοηθήσουμε στην καταπολέμηση του ιού πέρα ​​από τη δική μας εταιρεία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, αυτό του εμβολιασμού».

Ο Pere Aragonès εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη «διαρκή προθυμία της SEAT να συνεργαστεί με την Kαταλανική Kυβέρνηση και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες αυτής της κορυφαίας εταιρείας στην υπηρεσία της χώρας». Επίσης, τόνισε «τη δέσμευση της εταιρείας προς τους πολίτες, όπως αποδεικνύεται με πρωτοβουλίες σαν αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα καθώς και σε άλλες περιπτώσεις. για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας όταν εφευρέθηκε ένα νέο σύστημα αναπνευστήρα που έσωσε πολλές ζωές». Ομοίως, η Alba Vergés υπογράμμισε ότι «η συμφωνία μεταξύ της Generalitat και της SEAT είναι ένα ακόμη παράδειγμα ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 απαιτεί τη συνεργασία όλων. Στο Υπουργείο Υγείας είμαστε ευγνώμονες για αυτήν τη συνεργασία, αλλά είναι σημαντικό να λάβουμε περισσότερα εμβόλια προκειμένου να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού».

Αυτοκινούμενα CUPRA ως κινητά κέντρα εμβολιασμού σε απομακρυσμένα χωριά

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της Καταλονίας, η SEAT S.A. δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη διανομή του εμβολίου σε πόλεις όπου είναι απαραίτητο, προκειμένου να συμβάλει στην επέκταση του εμβολιασμού στο μέγιστο αριθμό ατόμων, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία θα ταξιδέψει σε αυτές τις τοποθεσίες με οχήματα της CUPRA που χρησιμοποιούν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια αγώνων και τα οποία έχουν προσαρμοστεί για τη συγκεκριμένη χρήση. Μέσα σε αυτά, το προσωπικό υγείας της SEAT S.A. θα χορηγεί το εμβόλιο στους κατοίκους πολλών πόλεων σε όλη την Καταλονία, σε συντονισμό με τις υγειονομικές αρχές, διευκολύνοντας τη διαδικασία.

Το προσωπικό πρόληψης της SEAT S.A. έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το σχέδιο εμβολιασμού της Καταλανικής κυβέρνησης. Η συνάντηση ήταν επίσης ευκαιρία για το προσωπικό υγείας της Generalitat να εξηγήσει στους ομολόγους τους στη SEAT S.A. τα πρωτόκολλα για τη χορήγηση του εμβολίου. Από την αρχή της πανδημίας, μια ομάδα περισσότερων από 100 υπαλλήλων της εταιρείας εργάζεται για να συγκρατήσει την διάδοση της COVID-19 μεταξύ των περισσότερων από 20.000 υπαλλήλων της εταιρείας και των εταιρειών του Ομίλου Volkswagen στην Ισπανία, οι οποίες είχαν ποσοστό θετικότητας μόνο περίπου 1% . Η SEAT αναμένει επίσης να εμβολιάσει τους ευάλωτους υπαλλήλους της τις επόμενες εβδομάδες, περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με τα σχέδια εμβολιασμού των υγειονομικών αρχών.

Facebook Comments