Η σχεδίαση του νέου MINI Countryman


p90240274_lowres_mini-countryman-sketΗ νέα, δεύτερη γενιά του MINI Countryman αντιπροσωπεύει μία ξεχωριστή και πιο ώριμη πρόταση συγκριτικά με την προκάτοχό της. Η εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα αποτυπώνεται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου πόλης παντός εδάφους, ενώ το εσωτερικό κατακλύζεται από δημιουργικές λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,0 – 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 159 –49 g/km). Το νέο μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν μέλος της οικογένειας MINI, ωστόσο έχει τη δική του προσωπικότητα. «Για εμάς, το νέο MINI Countryman είναι το περιπετειώδες μοντέλο της οικογένειας, πάντα έτοιμο για νέες εμπειρίες – σε διαδρομές πόλης ή συνθήκες εκτός δρόμου», εξηγεί ο Christopher Weil, Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης MINI.

 p90240257_lowres_mini-countryman-desi

Δυναμικό και σκληροτράχηλο.

Από το 2010 που λανσαρίστηκε, το MINI Countryman έχει κατακτήσει τις καρδιές των οδηγών με τη ιδιαίτερη σχεδίασή του. Η δεύτερη γενιά του Sports Activity Vehicle είναι το ίδιο compact με την επιτυχημένη προκάτοχό της και δηλώνει τις προθέσεις της μέσα από μία αυθεντική σχεδίαση. «Ήταν σαφές ότι το νέο MINI Countryman χρειαζόταν να κάνει ένα βήμα παραπάνω αισθητικά αλλά να παραμείνει MINI», δήλωσε ο Oliver Sieghart, Επικεφαλής Σχεδίασης Εσωτερικού MINI. «Σχεδιαστικά, το Countryman είναι το πιο σκληροτράχηλο και ψηλότερο μοντέλο της οικογένειας MINI». Ανάμεσα στα κοινά οπτικά χαρακτηριστικά της μάρκας είναι η οροφή που θυμίζει κράνος, η χρωμιωμένη λωρίδα στη γραμμή των ώμων και η ‘καθαρή’ σιλουέτα με κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία ΜΙΝΙ. Τώρα, το MINI Countryman επεκτείνει τη φιλοσοφία αυτή με προβολείς που πλαισιώνονται για πρώτη φορά από δακτυλίους φώτων ημέρας. Οι ομοιόμορφα φωτιζόμενοι δακτύλιοι αποτελούν στοιχείο ταυτότητας, κάνοντας το εντυπωσιακό περίγραμμα των προβολέων ορατό μέρα και νύχτα.p90241139_lowres_the-new-mini-country

Η σχεδιαστική γλώσσα του νέου MINI Countryman είναι τώρα πιο λιτή και μοντέρνα. Το αυτοκίνητο έχει αυστηρότερες γραμμές και μαγνητίζει το βλέμμα με τις συμπαγείς επιφάνειες και λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, μεταλλικό πλαίσιο έχει προστεθεί στη χαρακτηριστική μαύρη λωρίδα που αγκαλιάζει το αυτοκίνητο και περιλαμβάνει τους θόλους των τροχών. Αυτό το πλαίσιο είναι σκόπιμα πιο τετράγωνο αντί στρογγυλό. Τα πλευρά με τις ακριβείς επιφάνειες χαρίζουν στο όχημα καμπύλες και δημιουργούν αίσθηση στιβαρότητας.

Το πλαίσιο γύρω από τους θόλους των τροχών ελκύει το φως και ενισχύει την έμφαση στους τέσσερις τροχούς. Τα φώτα, η εμπρός μάσκα και τα φινιστρίνια είναι επίσης στοιχεία που ξεχωρίζουν στην συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Από την άλλη, το προαιρετικό πακέτο ALL4 χαρίζει στη σχεδίαση του Countryman ένα πιο μυώδη, off-road χαρακτήρα. Με τις ράγες οροφής, τα πρόσθετα μαύρα ένθετα του προφυλακτήρα και τις ασημί υποδαπέδιες ποδιές, το αυτοκίνητο δείχνει ακόμα πιο μυώδες και αθλητικό.

 p90240275_lowres_mini-countryman-sket

Αυθεντικό και πρακτικό εσωτερικό.

Παράλληλα με τα κλασικά πλεονεκτήματα ενός SAV (όπως υπερυψωμένα καθίσματα, AWD και ευρύχωρο εσωτερικό), το νέο MINI Countryman προσφέρει πολλές λεπτομέρειες και μία αυθεντική σχεδίαση. Οι πιο συμπαγείς επιφάνειες πετυχαίνουν αισθητική σαφήνεια και διαμορφώνουν πιο ελκυστικά σχήματα στο εσωτερικό της καμπίνας. Οριζόντια τμήματα χαρίζουν στο cockpit μία οπτικά ευρύτερη και πιο μοντέρνα εμφάνιση. Η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και οι προοπτικές εξατομίκευσης – π.χ. με την προσθήκη χρωμιωμένων στοιχείων ή φωτιζόμενων διακοσμητικών λωρίδων – προσδίδουν έναν αποκλειστικό χαρακτήρα στο νέο MINI Countryman. Πολυάριθμες λεπτομέρειες υποδηλώνουν φινέτσα αλλά και πολυτέλεια. «Η MINI έχει μακρά παράδοση, που εμείς θέλουμε να την αποτυπώσουμε μέσα από μία σύγχρονη ερμηνεία αντί να την χρησιμοποιήσουμε απλά σαν βάση αναφοράς», δήλωσε ο Sieghart. Τα καθίσματα υιοθετούν διαγώνιες ραφές, ενώ μέσα από τη σύγχρονη ερμηνεία και χρωματική φιλοσοφία τους προάγουν το κλασικό προφίλ των ταπετσαριών καθισμάτων σε νέο επίπεδο, χάρη σε μία έκρηξη δημιουργικότητας, φινέτσας και υψηλής αισθητικής.p90241145_lowres_the-new-mini-country

Μία ξεχωριστή πρόταση ακούει στο όνομα MINI YOURS – British Oak, όπου με τα ημιδιαφανή τμήματα στις διακοσμητικές λωρίδες δημιουργούνται ζωηρά σχέδια. Με την επιλογή αυτή διαφοροποιούνται οπτικά τα προφίλ ημέρας και νύχτας και το εσωτερικό αποκτά μία μοναδική, ελκυστική ταυτότητα.

 p90240270_lowres_mini-countryman-sket

Το plug in hybrid μοντέλο με κίτρινες πινελιές που ‘ηλεκτρίζουν’.

Η οικογένεια του νέου MINI Countryman πλαισιώνεται από ένα plug-in hybrid μοντέλο για πρώτη φορά. Αυτή η έκδοση αναγνωρίζεται εξωτερικά με πολυάριθμες πινελιές σε κίτρινο, όπως το λογότυπο ΜΙΝΙ Ε και το κάλυμμα φόρτισης δίπλα στο πλαϊνό φινιστρίνι. Το εσωτερικό περιέχει επίσης στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει σαν plug-in hybrid μοντέλο, ανάμεσά τους ένθετα στο τιμόνι και το ταμπλό, όργανα προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό πρόγραμμα και μεγαλύτερη διεπαφή χρήστη που αναδεικνύει τις plug-in hybrid λειτουργίες του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το μπουτόν start/stop στην κεντρική κονσόλα δεν είναι πλέον κόκκινο – όπως σε όλα τα υπόλοιπα MINI – αλλά κίτρινο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο ” Manual on fuel consumption, CO2 emissions and power consumption of new cars “, που διατίθεται σε όλο το δίκτυο εμπόρων από τη Deutschen Automobil Treuhand GmbH

p90241140_lowres_the-new-mini-country

 

Facebook Comments