Η Nissan “καθ’οδόν” για τον Τελικό του UEFA Champions League

Scientists develop the ultimate experiment to measure excitement

Μια διαφορετική “οπτική” της έννοιας του ενθουσιασμού από τη Nissan, με εθελοντές εξοπλισμένους με υπερσύγχρονους αισθητήρες κατά τη διάρκεια κρίσιμων αγώνων του UEFA Champions League, αλλά και στην πίστα Spa με 250 χιλιόμετρα / ώρα μέσα σε ένα GT-R.

Ενόψει του τελικού του UEFA Champions League το προσεχές Σάββατο, η Nissan, ως επίσημος  παγκόσμιος αυτοκινητικός  χορηγός της διοργάνωσης, τοποθετεί το ποδόσφαιρο σε μια άλλη διάσταση, αξιολογώντας το κατά πόσο η συγκίνηση σε ένα ποδοσφαιρικό ματς είναι πιο συναρπαστική από το να είσαι επιβάτης στο θρυλικό supercar GT–R.

Scientists develop the ultimate experiment to measure excitement

Σε συνεργασία με τους ειδικούς της αθλητικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Loughborough, η Nissan εγκατέστησε στους συμμετέχοντες  φορητές συσκευές προηγμένης  τεχνολογίας, προκειμένου  να παρακολουθήσει  και να συγκεντρώσει μια σειρά δεδομένων.  Αυτά περιελάμβαναν  τον καρδιακό ρυθμό, τον ρυθμό αναπνοής και την ηλεκτρο-δερματική δραστηριότητα, ούτως ώστε να εξεταστεί το φυσιολογικό επίπεδο επίδρασης  που είχε ο ενθουσιασμός και τελικά να προσδιοριστεί ποια δραστηριότητα είναι πιο συναρπαστική.

Scientists develop the ultimate experiment to measure excitement

Τα πειράματα έλαβαν χώρα κατά  τη διάρκεια των προκριματικών  του UEFA Champions League  και συγκρίθηκαν με τις αντιδράσεις  επιβατών που βρέθηκαν στη θέση του συνοδηγού  του GT-R,  στο περίφημο Circuit de Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, με επαγγελματίες οδηγούς στο τιμόνι του supercar.

 

Φυσιολογική απόκριση Αγώνες UEFA Champions League GT-R track day
Μέση Αύξηση Καρδιακού Ρυθμού 39% 37%
Μέση Τιμή Καρδιακού Ρυθμού 91 BPM 100BPM
Μέσος Όρος Καρδιακής Συχνότητας 124BPM 136BPM
Μέση Αύξηση του Ρυθμού Αναπνοής 140% 144%
Μέσος Ρυθμός Αναπνοής 15 αναπνοές / λεπτό 15 αναπνοές / λεπτό
Μέσος Ρυθμός Μέγιστης Αναπνοής 35 αναπνοές / λεπτό 35 αναπνοές / λεπτό

Scientists develop the ultimate experiment to measure excitement

Σχολιάζοντας τα ευρήματα από τα δύο σύνολα πειραμάτων, ο Δρ. Dale Esliger από το Πανεπιστήμιο Loughborough, μεταξύ άλλων  δήλωσε: “Πριν τη διεξαγωγή των πειραμάτων,  θα εκτιμούσαμε υποκειμενικά πόσο συναρπαστικό είναι το ποδόσφαιρο ή το να είσαι επιβάτης σε ένα supercar, όπως το Nissan GT-R. Η έρευνα που διεξήχθη στο πλαίσιο του δείκτη Nissan Excitement Index μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε καινοτόμα δεδομένα μέσω αισθητήρων , στη συνέχεια   να κατανοήσουμε τη φυσική αντίδραση των συμμετεχόντων σε αυτές τις συναρπαστικές στιγμές και έτσι να κάνουμε προτάσεις για εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να είναι τα πιο συναρπαστικά.”

 

Δείτε το video από το εν λόγω επιστημονικό πείραμα στο https://youtu.be/jBxF7qOLhek

 

Facebook Comments