Η MINI ανακοίνωσε τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο 2017 Dakar Rally

p90242333_lowres_andreas-schulz-ger-mΤο Dakar Rally που συχνά αποκαλείται ‘η μητέρα όλων των αγώνων ράλι’ είναι αναμφίβολα από τις πιο επίπονες και απαιτητικές διοργανώσεις στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συμμετοχή στο Dakar Rally εμπεριέχει πολύμηνο σχεδιασμό από τις ομάδες, τους καλύτερους οδηγούς, συνοδηγούς και πληρώματα υποστήριξης και, ασφαλώς, τα όπλα της επιλογής τους – και το MINI ALL4 Racing είναι ένα αποδεδειγμένο, αξιόπιστο ‘όπλο’ που έχει κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο Dakar (2012 – 2015) και τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στο FIA Cross Country Rally World Cup (2012-2015). Η θεά τύχη, η εμπειρία και ο σεβασμός για τα εδάφη που θα τρέξουν οι αγωνιζόμενοι είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για το αποτέλεσμα αυτού του 15μερου, μαραθωνίου αντοχής σε off-road συνθήκες. 

Η MINI και η X-raid με ιδιαίτερη χαρά αποκάλυψαν τα οκτώ πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο 2017 Dakar Rally με τα αγωνιστικά MINI. Τρία από αυτά τα πληρώματα θα λάβουν μέρος υπό τη σκέπη της X-raid Team.

Της προσπάθειας της X-raid για έναν πέμπτο τίτλο για τη ΜΙΝΙ στο Dakar ηγούνται τρία πληρώματα, το καθένα με διαφορετική εμπειρία από το συγκεκριμένο αγώνα, αλλά όλα με άριστη, αγωνιστική ιστορία.

Ο Mikko Hirvonen ( FIN ), μορφή στο χώρο του WRC έτρεξε στο πρώτο του Dakar το 2016 και πέτυχε μία νίκη ειδικής και πολυάριθμους τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα σε διάφορες ειδικές, πριν κατακτήσει την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και λάβει τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου – Best Rookie. Ο έμπειρος Michel P é rin( FRA ) ήταν συνοδηγός του Hirvonen στο περσινό Dakar και για το 2017 Dakar θα έχει τον ίδιο ρόλο.

Μιλώντας για το 2017 Dakar rally, ο Hirvonen δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ευτυχής και ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή μου στο Dakar για δεύτερη φορά. Νομίζω ότι έμαθα πολλά από αυτό τον αγώνα πέρσι και έχουμε δουλέψει πολύ με την ομάδα και φέτος, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Γνωρίζω ότι η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά ανυπομονώ να βρεθώ στη γραμμή εκκίνησης και να δω τι μπορούμε να κάνουμε».

Στην ηλικία των 29, ο Bryce Menzies ( USA ) είναι ήδη ένας ολοκληρωμένος οδηγός off-road. Το 2016 γοήτευσε το φανατικό κοινό των αγώνων ράλι σε όλο τον κόσμο στο τιμόνι ενός MINI ALL4 Racing και γρήγορα εξοικειώθηκε με το θρυλικό αυτοκίνητο, τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα σε κάθε αγώνα. Στο πρώτο του εγχείρημα στο Dakar Rally, τον Menzies θα πλαισιώσει ο στάνταρ συνοδηγός και συμπατριώτης του, Αμερικανός Peter Mortensen.

«Η συμμετοχή στο Dakar είναι όνειρο ζωής για μένα» δήλωσε ευτυχισμένος ο Menzies. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω στο Dakar σαν μέλος της X-raid Team και θα πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο. Έχω τρέξει σε αρκετούς αγώνες σε ποικίλες εδαφικές συνθήκες μέχρι σήμερα, και παρά το ότι τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τη δοκιμασία του Dakar νιώθω πολύ άνετα με την ομάδα, το αυτοκίνητο και το συνοδηγό μου. Ανυπομονώ για την πράσινη σημαία».

Το τρίτο δίδυμο της X-raid Team που πλαισιώνει την οικογένεια MINI είναι ο YazeedAl Rajhi ( KSA ) και με συνοδηγό τον Timo Gottschalk ( GER ). Η εμπειρία του Al-Rahji από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC2) σηματοδότησε το ντεμπούτο του στο Dakar το 2015 με υψηλές ταχύτητες και τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα. Οι έξοχες οδηγικές του ικανότητες σε ένα MINI ALL4 Racing το 2016 μαζί με την εμπειρία του συνοδηγού του Gottschalk, τους χάρισε την τέταρτη θέση στο φετινό Cross Country Rally World Cup της FIA.

«Είναι συναρπαστικό το ότι τρέχουμε με νέα ομάδα. Ανυπομονούμε γι’ αυτό και το MINI είναι ένα καλό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο συναγωνισμός είναι ισχυρός και δεν θα είναι εύκολο. Πρωταρχικός στόχος είναι να φτάσουμε στο Buenos Aires, αλλά και να παλέψουμε για μία θέση στο βάθρο. Ξέρουμε τι είναι εφικτό με βάση τις ικανότητές μας και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε με μία έξυπνη στρατηγική και χωρίς λάθη».

Πέντε ακόμα πληρώματα που εκπροσωπούν τη MINI στο 2017 Dakar θα λάβουν θέσεις στα cockpits των MINI ALL4 Racing και στη γραμμή εκκίνησης.

Η αγωνιστική εμπειρία αυτής της διεθνούς ομάδας οδηγών & συνοδηγών πηγάζει από πολλές γενιές και μάχες στο Dakar. Κάθε μία από αυτές τις ιδιωτικές συμμετοχές θα αποτελέσει σοβαρή απειλή για όλες τις ανταγωνιστικές ομάδες του Dakar κυρίως λόγω του ότι τα MINI ALL4 Racing είχαν το πλεονέκτημα των περαιτέρω δοκιμών και εργασιών εξέλιξης σε αγωνιστικές συνθήκες σε όλη την διάρκεια του 2016.

 

Ο Orlando Terranova ( ARG) και ο συνοδηγός του Andreas Schulz ( GER ) ήταν βετεράνοι αγωνιζόμενοι σε ράλι και στο Dakar με διάφορα τετράτροχα και δίτροχα οχήματα. Η τόσο πλούσια εμπειρία τους θα ωφελήσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας MINI ALL4 Racing με τη μορφή συμβουλών.

 

Οι Jakub Przygonski ( POL ) και Tom Colsoul ( BEL ) γνωρίζουν πολύ καλά τι μπορεί να κάνει το MINI ALL4 Racing. Στο 2016 Dakar, ο Przygonski τερμάτισε στη 16η θέση παρά τον προβληματικό καιρό και τη λάσπη που κατέστρεψαν τις προσπάθειες πολλών πληρωμάτων.

 

Οι Boris Garafulic ( CHL ) και Filipe Palmeiro ( POR ) ελπίζουν η θεά τύχη να τους χαμογελάσει λίγο περισσότερο από όσο στο φετινό Dakar Rally. Μετά τη εμπειρία τους από το Dakar και τον αγώνα του Garafulic, αλλά και τη φετινή περίοδο  εξέλιξης, έχουν υψηλότερες προσδοκίες μέχρι τον τερματισμό του 2017 Dakar Rally.

 

Ο Mohamed Abu Issa ( QAT ) μπορεί να θεωρηθεί ένας έμπειρος οδηγός αγώνων ράλι και του Dakar στις κατηγορίες  τετράτροχων quad και buggy. Με την αναβάθμισή του στην κατηγορία αυτοκινήτων με ένα MINI ALL4 Racing ο οδηγός από το Κατάρ και ο έμπειρος Xavier Panseri ( FRA ) αναμένεται να ενθουσιάσουν τα πλήθη.

 

Ο Stephan Schott ( GER ) είναι γνωστός σαν ένας οδηγός που έχει τρέξει σε όλες τις εκδόσεις του Dakar Ν. Αμερικής. Αυτός ο αξιαγάπητος και έμπειρος gentleman είναι αφοσιωμένος στο cross-country rally και συνεχίζει να γοητεύει με την οδήγηση και την προσωπικότητά του. Ο συνοδηγός του για το 2017 Dakar δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

 

Το Dakar Rally θεωρείται η μεγαλύτερη πρόκληση στους αγώνες ράλι μεγάλων αποστάσεων. Η έκδοση 2017 (2 -14 Ιανουαρίου 2017) θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Αμερική και συγκεκριμένα στην Παραγουάη, Βολιβία και Αργεντινή. Ο αγώνας θα εκτυλιχθεί σε χιλιάδες χιλιόμετρα, και οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν όλους τους τύπους εδαφών. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες, από το ψύχος μέχρι τις καυτές θερμοκρασίες της ερήμου, αλλά και το μεγάλο υψόμετρο θα επηρεάσουν τις επιδόσεις πληρωμάτων και οχημάτων. Το Dakar είναι ένας μοναδικός στο είδος του αγώνας ράλι, που όμοιός του δεν υπάρχει.

 

2017 Dakar Rally – Πληρώματα MINI

Οδηγός Συνοδηγός
Mikko Hirvonen (FIN) Michel Périn (FRA)
Bryce Menzies (USA) Peter Mortensen (USA)
Yazeed Al-Rajhi (KSA) Timo Gottschalk (GER)
   
Orlando Terranova (ARG) Andreas Schulz (GER)
Jakub Przygonski (POL) Tom Colsoul (BEL)
Boris Garafulic (CHL) Filipe Palmeiro (POR)
Mohamed Abu Issa (QAT) Xavier Panseri (FRA)
Stephan Schott (GER) Paulo Fiuza (POR)

 

 

 

Facebook Comments