Η BMW Manufacturing είναι ο Μεγαλύτερος Εξαγωγέας Αυτοκινήτων στις ΗΠΑ επί Οκτώ Συναπτά Έτη

Η BMW Manufacturing ήρθε πρώτη σε αξία εξαγωγών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για όγδοη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του 2021, το εργοστάσιο της BMW στο Σπάρτανμπουργκ εξήγαγε 257.876 οχήματα BMW με συνολική αξία εξαγωγών πάνω από 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αυτοκίνητα BMW που κατασκευάστηκαν στο Σπάρτανμπουργκ (Νότια Καρολίνα) εξήχθησαν σε περίπου 120 χώρες κυρίως μέσω του λιμανιού του Τσάρλεστον (σχεδόν 219.000 μονάδες), μέσω πέντε ακόμα λιμανιών που βρίσκονται νοτιανατολικά και μέσω σιδηροδρόμου προς Καναδά.

 

Οι πέντε μεγαλύτερες χώρες εξαγωγών της BMW Manufacturing ήταν η Κίνα (24,1% του όγκου εξαγωγών), η Γερμανία (12,3%), η Νότια Κορέα (9,4%), ο Καναδάς (5,6%), και η Μ. Βρετανία (5,4%).

 

«Το ελεύθερο εμπόριο και οι ανοιχτές αγορές είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παγκόσμιων επιχειρήσεων και οικονομιών. Γι’ αυτό το λόγο, η BMW και η Ν. Καρολίνα έχουν διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Παραγωγής. «Το εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του BMW Group. Είναι το κέντρο τεχνογνωσίας (center of competence) για την οικογένεια των μοντέλων BMW X. Διαθέτει προσωπικό παγκόσμιας κλάσης που κατασκευάζει κορυφαία προϊόντα. Συγχαίρω τους 11.000 εργαζομένους μας γι’ αυτό το επίτευγμα, και ευχαριστώ τους εταίρους μας σε όλη την Νότια Καρολίνα για την εξαιρετική τους στήριξη».

 

«Η κατάκτηση της πρώτης θέσης σε αξία εξαγωγών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ ολοκληρώνει μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για το εργοστάσιο της BMW στο Σπάρτανμπουργκ. Είμαι απίστευτα περήφανος για τους εργαζομένους μας και την ανθεκτικότητα που έχουν επιδείξει την τελευταία χρονιά», δήλωσε ο Dr. Robert Engelhorn, Πρόεδρος & CEO της BMW Manufacturing. «Αυτό το επίτευγμα καταδεικνύει την αξιόπιστη συνεργασία της BMW με αυτή την πολιτεία και τη συνεχή της δέσμευση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

 

Το 2021, η BMW Manufacturing πέτυχε νέο ρεκόρ παραγωγής με την κατασκευή 433.810 οχημάτων BMW X. Από αυτά, 179.840 μονάδες διατέθηκαν στις ΗΠΑ, αποτελώντας το 53,4% των πωλήσεων όλων των μοντέλων BMW. Τα δύο μοντέλα BMW με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική ήταν η BMW X3 και η BMW X5.

 

Από το 1992, το BMW Group έχει επενδύσει σχεδόν 12 δισεκ. δολάρια στο εργοστάσιο της Ν. Καρολίνας. Η BMW Manufacturing λειτουργεί ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο του BMW Group στον κόσμο, με καθημερινή παραγωγή που υπερβαίνει τα 1.500 οχήματα. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει πέντε top-selling μοντέλα BMW X, τέσσερα μοντέλα Motorsport X, και δύο plug-in υβριδικά μοντέλα X. Το εργοστάσιο έχει παραγωγική ικανότητα έως 450.000 οχήματα και απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα.

 

Facebook Comments