Η Audi κάνει το 1-3 στο E-Prix του Σαντιάγο, στη Χιλή

Audi e-tron FE05 #66 (Audi Sport ABT Schaeffler), Daniel Abt

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε για την Audi το EPrix του Σαντιάγο, στη Χιλή. Σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από τις πιο θερμές συνθήκες (37 βαθμοί Κελσίου) στην ιστορία της Formula E, τα ηλεκτρικά μονοθέσια της Audi τερμάτισαν στην 1η και 3η θέση. Το Audi etron FE05 με οδηγό τον Σαμ Μπερντ (Sam Bird), της ιδιωτικής ομάδας Envision Virgin Racing κατέκτησε τη νίκη, με το Audi etron FE05 του Ντάνιελ Αμπτ (Daniel Abt), οδηγού της Audi Sport ABT Schaeffler, πρωταθλήτριας ομάδας της περασμένης σαιζόν στη Formula E, να τερματίζει τρίτο. Με τη νίκη του αυτή, ο Βρετανός Σαμ Μπερντ προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών, μετά από τρεις αγώνες.

Audi e-tron FE05 #66 (Audi Sport ABT Schaeffler), Daniel Abt

Ο αγώνας στη Χιλή, χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία των Audi etron FE05. Το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Audi, με τη νέα κινητήρια μονάδα (Motor Generator Unit) που έχει εξελιχθεί από κοινού με την ABT Schaeffler, έδειξε ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής και στην εφετινή σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντάνιελ Αμπτ έκανε τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα ενώ ο έτερος οδηγός της ομάδας, ο Βραζιλιάνος Λούκας ντι Γκράσσι (Lucas di Grassi), έκανε τον πρώτο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά ενώ στον αγώνα φάνηκε άτυχος, τερματίζοντας τελικά στη 12η θέση.

Επόμενος αγώνας της Formula E το EPrix στο Μεξικό, στις 16 Φεβρουαρίου 2019.

Audi e-tron FE05 #2 (Envision Virgin Racing), Sam Bird

Audi e-tron FE05 #66 (Audi Sport ABT Schaeffler), Daniel Abt

Daniel Abt

Audi Sport ABT Schaeffler

Facebook Comments