Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι επτά (27) περιπτώσεις κλοπών από οικίες

Κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία2831355

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση πρωινές ώρες της 22-1-2019, έξι (6) αλλοδαποί, ηλικίας από 29 έως 36 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν δομημένη, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση και ενεργούντες από κοινού, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες-στόχους τους, μετακινούμενοι σχεδόν αποκλειστικά με ενοικιαζόμενα οχήματα και αφού εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα και δευτερεύουσες θύρες, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτές, ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή.

Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων, προκειμένου αφενός να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην έχουν στην κατοχή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι επτά (27) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Facebook Comments

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στα Μέγαρα

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερις (4) ημεδαποί συνεργοί τους, εκ των οποίων ένας ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης

Εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) ληστείες και σαράντα έξι (46) κλοπέςastynomia_174-1-1-1-1

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Μεγάρων.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 17-7-2018 στην περιοχή Βλυχό Μεγάρων και στα Άνω Λιόσια, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, την Ο.Π.Κ.Ε. και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 33 ετών. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι επιπλέον τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων ένας ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Έπειτα έρευνα που διενεργήθηκε από ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων, κατά την διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και συσχετίστηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε οδηγούς αυτοκινήτων και σε οικίες, όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι και αλλοδαποί καθώς και κλοπών από οικίες, καταστήματα και αποθήκες στα Μέγαρα.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να δυσχεραίνεται με αυτόν τον τρόπο η αναγνώριση και ο εντοπισμός τους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί:

  •  επτά (7) ληστείες σε οικίες,
  •  τέσσερις (4) ληστείες σε οδηγούς,
  •  ενδεκα (11) κλοπές από καταστήματα,
  •  πέντε (5) κλοπές από οικίες,
  •  επτά (7) κλοπές από οχήματα και
  •  είκοσι τρείς (23) κλοπές οχημάτων

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Facebook Comments