EQ – Η νέα μάρκα για την ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes-Benz

Generation EQ, Exterieur

Πριν από λίγη ώρα, κατά τη Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Dr. D. Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επικεφαλής των Mercedes-Benz Cars στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, παρουσιάστηκε το νέο εμπορικό σήμα των προϊόντων της Mercedes-Benz για την ηλεκτρική κινητικότητα: EQ. Το όνομα EQ δηλώνει “Electric Intelligence”, δηλ. «Ηλεκτρική Νοημοσύνη» και προέρχεται από τις αξίες της μάρκας Mercedes-Benz  «Συναίσθημα και Ευφυία». Το νέο εμπορικό σήμα περιλαμβάνει όλες τις βασικές πτυχές για την ηλεκτρική κινητικότητα που έχει στο επίκεντρό της τον πελάτη και εκτείνεται πέρα από το ίδιο το όχημα. Η EQ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα προϊόντων, υπηρεσιών, τεχνολογιών και καινοτομιών.  Το φάσμα εκτείνεται από τα ηλεκτρικά οχήματα έως τα wallboxes και τις υπηρεσίες φόρτισης έως τις οικιακές μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα νέο πρωτότυπο όχημα που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή, το “Generation EQ” σηματοδοτεί το ύφος της νέας αυτής μάρκας, η οποία γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Παρίσι. Η πρώτη σειρά μοντέλων που θα κατασκευάσει η EQ θα  είναι της κατηγορίας SUV και θα λανσαριστεί στην αγορά πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας, ενώ σταδιακά η γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Mercedes-Benz θα εμπλουτιστεί με πλήθος ηλεκτρικών μοντέλων.

“Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον Γι ‘αυτό επενδύουμε σημαντικά σε ένα στόλο ηλεκτροκίνητων οχημάτων καθώς και στην τεχνολογία των μπαταριών – ενώ συμπεριλαμβάνουμε στο χαρτοφυλάκιό μας την αποθήκευση ενέργειας για ιδιωτική και βιομηχανική χρήση. Με την EQ προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα. Με τη μάρκα αυτή, συγκεντρώνουμε όλη την τεχνογνωσία μας όσον αφορά στην «έξυπνη» ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes-Benz” δηλώνει ο Ola Källenius, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για τις Πωλήσεις των Mercedes-Benz Cars.

 

unnamed-4

Η EQ δίνει έναν σαφή προσανατολισμό στους πελάτες  

 

Η γκάμα της EQ θα περιλαμβάνει όλα τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με μπαταρία καθώς και τα συναφή προϊόντα και τις υπηρεσίες από τη Mercedes-Benz. Με τον τρόπο αυτό, ο εφευρέτης του αυτοκινητου παρέχει έναν απλό και ξεκάθαρο «οδικό χάρτη» για τους πελάτες του διευρύνοντας τη γκάμα του. Η μάρκα EQ είναι, επομένως, το επόμενο λογικό βήμα στη στρατηγική πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταριείας, που αποσκοπεί στο «Best Customer Experience». Ήδη, η Mercedes-Benz προσφέρει υποδομές όσον αφορά στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός οικιακού σταθμού ταχείας φόρτισης, το wallbox,  την δωρεάν εφαρμογή “Charge & Pay” για εύκολη επαναφόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, καθώς και μονάδες αποθήκευσης ενέργειας – οικιακές και βιομηχανικές – για ενέργεια που προέρχεται από φωτοβολταϊκά ή ηλιακά συστήματα. Από εδώ και στο εξής, όλα τα παραπάνω (προϊόντα και υπηρεσίες) θα ανήκουν στην EQ. Με τον τρόπο αυτό, η Mercedes-Benz δημιουργεί μία συνεπή και ξεκάθαρη εικόνα για τα βιώσιμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει με σήμα το αστέρι.

 

Generation EQ” – νέα γενιά αυτοκινήτων με ξεχωριστό σχεδιασμό

 

Με το “Generation EQ” που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, η Mercedes-Benz αποδεικνύει ότι τα ελκυστικά και υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύντομα θα κυριαρχήσουν στο οδικό στερέωμα. Με το «ύφος» των σπορ SUV coupé, το ” Generation EQ ” είναι ο πρωτοπόρος μιας εντελώς νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. «Η νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα με μπαταρία, η οποία δίνει τη δυνατότητα επέκτασης από κάθε άποψη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα. Είναι κατάλληλη για όλες τις σειρές μοντέλων, καθώς και τις εκδόσεις τους, όπως SUV, λιμουζίνες και κουπέ. Τόσο το μεταξόνιο όσο και το ίχνος μπορούν να μεταβάλλονται”, δήλωσε ο Prof. Dr. Thomas Weber, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για την Ερευνητική Ομάδα και την Εξέλιξη των Επιβατικών της Mercedes-Benz.

Generation EQ, Interieur, fahrerorientiertes Cockpit

Δύο ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός και πίσω άξονες παράγουν συνολική ισχύ έως 300 kW, ανάλογα με τη διαμόρφωση. Σε συνδυασμό με την έξυπνη στρατηγική λειτουργίας από τη Mercedes-Benz, το “EQ Generation” έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Με μια εντελώς νέα σχεδίαση, τα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία θα έχουν το δικό τους, ξεχωριστό «ηλεκτρικής-αισθητικής» στυλ. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα νέο σχήμα στη μάσκα του ψυγείου, σε συνδυασμό με τη νέα αισθητική των φωτιστικών σωμάτων. Και το εσωτερικό, όμως, έρχεται με το νέο «ηλεκτρικής-αισθητικής» στυλ: με τα εντελώς καινούρια χειριστήρια και τις οθόνες του “Generation EQ” καταργούνται οι παραδοσιακοί διακόπτες, με μοναδική εξαίρεση την ηλεκτρική ρύθμιση των καθισμάτων, που αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό της Mercedes. Στο cockpit δίνεται ιδαίτερη έμφαση στον  έλεγχο αφής με απλοποιημένες λειτουργίες. Η απόλυτη ψηφιακή εμπειρία διαφοροποιεί το “Generation EQ” από το γνωστό μοντέλο χειρισμού των σημερινών αυτοκινήτων, δίνοντας παράλληλα μία πρώτη εικόνα στο μέλλον όσον αφορά στην αλληλεπίδραση του χρήστη με τη Mercedes-Benz.

Τα μοντέλα της μάρκας που θα ακολουθήσουν εκφράζουν την ουσία της ηλεκτροκίνησης – συνδυάζουν μοναδικά τον ελκυστικό, ξεχωριστό σχεδιασμό με την απόλυτη οδηγική απόλαυση, την καθημερινή πρακτικότητα και τη μέγιστη ασφάλεια, χαρακτηριστικά τόσο τυπικά και αναμενόμενα από τον εφευρέτη της αυτοκίνησης. Όλα τα παραπάνω, ενσωματώνονται υποδειγματικά σε δύο μόλις γράμματα:  EQ.

 

 

Facebook Comments