Έπαθλο Ατομικής Χρονομέτρησης

10881730_332445566941013_2523750025936575411_nΤο έπαθλο HTTC δίνει τη δυνατότητα σε όποιον οδηγό επιθυμεί να αγωνιστεί σε ασφαλή και ελεγχόμενο χώρο με το προσωπικό του αυτοκίνητο δρόμου, με την προϋπόθεση να διαθέτει πυροσβεστήρα εύκολα προσβάσιμο από τη θέση του οδηγού. Οι κατηγορίες του HTTC στο συγκεκριμένο αγώνα, βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και της ισχύος των αυτοκινήτων, καθώς και του τύπου των ελαστικών που χρησιμοποιούν, είναι οι Stock, Sport και Extreme.

Ο αγώνας θα αποτελείται από δύο ξεχωριστά σκέλη, καθένα εκ των οποίων έχει ανεξάρτητη βαθμολογία. Κάθε αυτοκίνητο θα εκτελεί σε κάθε σκέλος έναν ελεύθερο και πέντε χρονομετρημένους γύρους. Για την βαθμολογία του κάθε σκέλους θα προσμετρά ο συνολικός χρόνος των χρονομετρημένων γύρων, ενώ για την τελική κατάταξη της ημέρας θα προστίθεται η βαθμολογία των δύο σκελών.

Η εκκίνηση θα δίνεται εν κινήσει (flying) με τη συμπλήρωση του αναγνωριστικού γύρου στην αφετηρία. Οι προσπεράσεις, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται – και αν ένας οδηγός συναντήσει στην πίστα αυτοκίνητο που κινείται πιο αργά, έπειτα από ένδειξη των κριτών (μπλε σημαία) ο οδηγός που εμποδίστηκε θα επιστρέφει στα pits και θα μπορεί να επαναλάβει την προσπάθειά του.

Διαδικασία δήλωσης συμμετοχής

Κάθε αγωνιζόμενος που επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στο Έπαθλο Ατομικής Χρονομέτρησης οφείλει να έχει έγκυρο Δελτίο Αθλητή – κατά συνέπεια να είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο από τα αναγνωρισμένα σωματεία ή λέσχες αυτοκινήτου της Ελλάδας.

Παράλληλα, είναι απαραίτητη η έκδοση αγωνιστικής άδειας Β, η οποία ισχύει ως τις 31/12/2017 και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης. Το κόστος της Αγωνιστικής Αδειας Τύπου Β είναι 60 ευρώ και πληρώνεται στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) με χρήση Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας. Υπάρχει, βέβαια, η δυνατότητα έκδοσης ημερήσιου Δελτίου αθλητή τύπου Γ, με ισχύ για έναν συγκεκριμένο αγώνα με κόστος 30 ευρώ.

Για την έκδοση της αγωνιστικής άδειας χρειάζεται η Αίτηση Έκδοσης Δελτίου Αθλητή συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία του αγωνιζόμενου και σφραγισμένη από Ιατρό Παθολόγο, καθώς και μία φωτοτυπία διπλώματος και μία φωτοτυπία ταυτότητας.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΟΜΑΕ, στο πεδίο «Νέος Τρόπος Απόκτησης Αγωνιστικής Αδειας», θα καταχωρήσετε όλα τα παραπάνω έγγραφα και θα απευθυνθείτε στο αθλητικό σας σωματείο να τα παραδώσετε, το οποίο με τη σειρά του θα επιβεβαιώσει την ορθότητα αυτών που έχετε εισάγει στο σύστημα. Η παραλαβή της Αγωνιστικής σας Άδειας γίνεται από το Αθλητικό Σωματείο στο οποίο ανήκετε.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για τον 1ο αγώνα του Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης 2017 λήγει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί μέχρι το Σάββατο 16/09 στα γραφεία του σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Κύπρου 76, Περιστέρι) κάθε απόγευμα στις 18:00-21:00, ενώ την Κυριακή 17/09 θα στεγάζεται στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

 

Πληροφορίες: Γραφεία Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., Κύπρου 76, Περιστέρι

Τηλέφωνα: 210.5780157, 6944.531231, 6973.018485

Website: www.ellada-racingclub.gr

Facebook: Ελλάδα – Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής

Facebook Comments