Έλληνες στο Ντουμπάι για αρνί και κοκορέτσι

Στην παραλία του Nammos στήθηκαν ήδη  σούβλες και θα σερβιριστεί μαγειρίτσα αλλά και κοκορέτσι στους δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και σε όσους μένουν μόνιμα στο Εμιράτο

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης Nammos στο Ντουμπάι, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο φέτος εστιατόριο στο Εμιράτο, στήνουν σκηνικό που θυμίζει Ελλάδα πάνω στην παραλία Τζουμέϊρα, δίπλα από το ξενοδοχείο Four Seasons. Το μενού περιλαμβάνει αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι, μαγειρίτσα κι άλλα ελληνικά εδέσματα και κοστίζει 460 AED το άτομο(104 ευρώ) χωρίς κρασί, τιμή που θεωρείται φυσιολογική για τα δεδομένα του πλούσιου Εμιράτου, σε ένα εστιατόριο που έφτασε να κάνει πάνω από 1.200 κουβέρ τη μέρα και τζίρο έως 150.000 ευρώ καθημερινά.

Dubai

To ελληνικό Πάσχα μέσα στην αραβική έρημο απευθύνεται στους 8.000 περίπου συμπατριώτες μας που κατοικούν και εργάζονται στο Ντουμπάι αλλά και στους δεκάδες που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να αποφύγουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις μετακινήσεις και στην εστίαση αυτές τις μέρες.

menu_1
menu_2

«Το Ντουμπάι είναι ασφαλές από κάθε άποψη, διότι εδώ τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19 τηρούνται ευλαβικά, κι απ’ τον κόσμο αλλά και από τις επιχειρήσεις», λέει στο protothema.gr η γνωστή Dj, Άντζελα Παντελή«Επιπλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού είναι ήδη εμβολιασμένο και με τις δυο δόσεις, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και ελευθερία κινήσεων», προσθέτει.

Η εστίαση είναι ανοιχτή, ωστόσο η μουσική παίζει χαμηλά ενώ επιβάλλεται η χρήση μάσκας κάθε φορά που σηκώνεσαι από το τραπέζι σου, ακόμη κι αν θες να πας στην τουαλέτα. Τα εστιατόρια κλείνουν στη 01.00. Σημειώνεται ότι η είσοδος στο Ντουμπάι επιτρέπεται μόνο με μοριακό τεστ έως και 72 ώρες πριν, ωστόσο δεν ισχύει η καραντίνα. Για την επιστροφή στην Ελλάδα επιβάλλεται νέο μοριακό τεστ, κάτι που γίνεται πολύ εύκολα σε κάποιο από τους δεκάδες Drive-through σταθμούς για Covid τεστ που είναι εγκατεστημένοι σε κεντρικά σημεία της πόλης.

dubai_2

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.protothema.gr

Facebook Comments