Έλληνες επιστήμονες αποκάλυψαν τον τάφο του Χριστού (video)

Το σημείο ταφής του Ιησού αποκάλυψαν για πρώτη φορά στην Ιστορία, Έλληνες επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η είδηση έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Το μάρμαρο που καλύπτει τον τάφο απομακρύνθηκε με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η πρώτη πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, είχε εναποτεθεί το σώμα του Ιησού.

Χτισμένος στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου ή Ναό του Παναγίου Τάφου στην χριστιανική συνοικία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, ο τάφος περικλείεται από οικοδόμημα γνωστό ως Ιερό Κουβούκλιο.

Οι πόρτες της Εκκλησίας είχαν κλείσει από νωρίς. Στο εσωτερικό, επιστήμονες, Φραγκισκανοί μοναχοί, Ελληνόρθοξοι ιερείς και Κόπτες έχουν περικυκλώσει την είσοδο του Κουβουκλίου.

Σε αυτό το Ιερό Κουβούκλιο πραγματοποιούν εργασίες αποκατάστασης ομάδα επιστημόνων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Τόνια Μοροπούλου.

Συνήθως υπάρχει ένα αχνός φως από κεριά. Λίγα λεπτά πριν την αποκάλυψη όμως δυνατά φώτα επιτρέπουν κάθε μικρή λεπτομέρεια να γίνει ορατή. Η μαρμάρινη πλάκα που καλύπτει την Αγία Έδρα έχει απομακρυνθεί από τον τοίχο.

Τι υπάρχει από κάτω;

Με την χρήση ειδικών επιστημονικών εργαλείων οι επιστήμονες θα μπορέσουν, ελπίζουμε σύντομα, να μας δώσουν απάντηση.

Πηγή:ΕΡΤ

Facebook Comments