Εκτόνωση της έντασης γύρω από το Πολυτεχνείο (video)

mat-polytexneio-1021x576Σποραδικά επεισόδια σημειώνονταν νωρίτερα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Αυτή την ώρα η κατάσταση φαίνεται να έχει εκτονωθεί.

Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, άγνωστοι νεαροί βγήκαν γύρω στις 7 το απόγευμα από το κτίριο Γκίνη του Ιδρύματος, που τελεί υπό κατάληψη, έστησαν οδοφράγματα με καρέκλες και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ πετώντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Με χρήση χημικών απάντησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 100 άτομα τα οποία εξέρχονταν από τις εισόδους της οδού Στουρνάρη και την κεντρική πύλη πετούσαν αντικείμενα και μετά οπισθοχωρούσαν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Τα επεισόδια περιορίστηκαν στους γύρω δρόμους, χωρίς να έχουν επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Η Αστυνομία έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε δύο συλλήψεις, κατά τις τελευταίες πληροφορίες.

Κλειστή είναι η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι.

Στη ΓΑΔΑ έγιναν συσκέψεις για να εκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ οι εισαγγελικές αρχές επικοινώνησαν με τις πρυτανικές για να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα κακουργηγματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρύτανης ανέφερε πως δεν εχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές ή βανδαλισμοί στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

Άθλιοι καίνε την ελληνική σημαία. Κανένα άσυλο, κανένα άβατο για εκείνους που βανδαλίζουν την περιουσία και τα σύμβολα ενός ολόκληρου λαού.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος στη πορείας, έξω από την πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ οι νεαροί εκτόξευσαν εναντίον τους αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

Η Εγνατία οδός παραμένει κλειστή.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην Πάτρα, στα Ιωάννινα και στο Βόλο.

Πηγή: ΕΡΤ

Facebook Comments