Εκδήλωση – ομιλία για τη λειτουργία της μνήμης στα δημοτικά ΚΑΠΗ του Ηρακλείου Αττικής

unnamed-1Τα πάντα για τη λειτουργία της μνήμης σε συνδυασμό με τους τρόπους της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και της αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάιμερ είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τα οποία παρευρέθησαν στην άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία – παρουσίαση που διοργάνωσε για αυτούς η διοίκηση του ΟΠΑΚΜ με την συμβολή της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, στο ΚΑΠΗ Πρασίνου Λόφου.

Την παρουσίαση έκαναν ο νευρολόγος, Βασίλης Παππάς, υπεύθυνος του ιατρείου μνήμης της Εταιρίας, και η νευροψυχολόγος, Λένα Μαργιώτη. Στο περιθώριο της ενημέρωσης, όσα μέλη των ΚΑΠΗ επιθυμούσαν μπορούσαν να κάνουν επί τόπου τεστ μνήμης στο εργαστήρι, που είχε στήσει το σχετικό συνεργείο της Εταιρίας.unnamed-2

Η παραπάνω εκδήλωση έρχεται ως συνέχεια των πολλών πρωτοβουλιών που έχει πάρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την κάλυψη των ειδικών αναγκών των Ηρακλειωτών πολιτών που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι στα ΚΑΠΗ του Δήμου λειτουργεί – εδώ και λίγες εβδομάδες – σταθερό Ιατρείο Μνήμης, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όλα τα μέλη των Κέντρων. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Ιατρείου αλλά και πώς μπορεί να εξεταστεί κανείς, στα κατά τόπους δημοτικά ΚΑΠΗ.

 

 

 

Facebook Comments