Δωρεά Ιατρικού Εξοπλισμού από την Πρεσβεία του Ισραήλ στη Χίο

13010791_1151026001608620_3764652634467406723_nΦέτος,  η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποφάσισε να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της που προοριζόταν για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ,  στις ανάγκες των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, προχωρώντας σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Χίο.

Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας θα δοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πυργίου.  Ο εξοπλισμός αγοράστηκε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές του Νοσοκομείου καθώς και τις τοπικές αρχές Πυργίου, οι οποίες ενημέρωσαν την Πρεσβεία για τις ανάγκες τους.  Θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων, των προσφύγων και των τουριστών.

Η δωρεά αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και φέρει την ονομασία “βοηθώντας τους φίλους που βοηθούν.”  Το Υπουργείο αποδέχθηκε θερμά πρόταση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που διεξάγουν έναν θαρραλέο αγώνα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, της εισροής προσφύγων και της απώλειας εισοδήματος τα τελευταία χρόνια.

Ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου όταν μεταφερθεί ο εξοπλισμός στο νησί.  Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στη Χίο, στελέχη της Πρεσβείας του Ισραήλ θα έχουν συζητήσεις με τοπικούς φορείς σχετικά με τις προκλήσεις και τις ανάγκες του νησιού και τους τρόπους με τους οποίος το Κράτος του Ισραήλ μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο Ισραηλινές ΜΚΟ, η IsraAID και η Natan, δραστηριοποιούνται στη Χίο, τη Λέσβο και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες. Η πλειονότητα των μελών των δύο οργανώσεων είναι Ισραηλινοί Άραβες ειδικοί σε διάφορους τομείς.

Σχολιάζοντας την δωρεά, η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρία Ιρίτ Μπέν-Άμπα δήλωσε ότι: “Παρατηρούμε την θαρραλέα προσπάθεια των Ελλήνων στα νησιά να διαχειριστούν τα δικά τους προβλήματα, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις από την εισροή προσφύγων.  Επιθυμούμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες εταίρους μας.  Η δωρεά του εξοπλισμού είναι χαρά για εμάς. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους φίλους μας που βοηθούν στα νησιά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.”        

 

Facebook Comments