Διπλή νίκη για την BMW στη ψηφοφορία για τα “Best Cars 2022”

Για την BMW, το 2022 ξεκινά με διπλή νίκη. Στην παραδοσιακή ψηφοφορία των αναγνωστών που πραγματοποιεί το περιοδικό αυτοκινήτου “auto, motor und sport”, δύο από τα τρέχοντα μοντέλα παραγωγής της μάρκας κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους. Και για τις δύο νέες BMW Σειρά 2 Coupé και BMW Σειρά 5, η ψηφοφορία για την ανάδειξη των “Best Cars 2022” ολοκληρώθηκε με ένα τίτλο. Όπως και πέρσι, η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε ψηφιακά λόγω των μέτρων για την πανδημία.

 

Ο θεσμός “Best Cars” είναι ένας από τους πιο έγκυρους και παραδοσιακούς διαγωνισμούς στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία αυτοκινήτου. Στην 46ή έκδοση της ψηφοφορίας των αναγνωστών, η επιλογή έγινε από 386 τρέχοντα μοντέλα της αγοράς. Περισσότεροι από 100.000 αναγνώστες του περιοδικού είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους μοντέλα σε δώδεκα κατηγορίες καθώς και σε μία γενική κατάταξη και μία κατηγορία για εισαγόμενα οχήματα.

 

Η νέα BMW Σειρά 2 Coup é: Άμεση κατάκτηση του τίτλου.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το λανσάρισμά της στη Γερμανική αγορά, η νέα BMW Σειρά 2 Coupé απέσπασε τον τίτλο “Best Cars” στην “Compact Class” κατηγορία. Η νέα έκδοση του σπορ δίθυρου μοντέλου συγκέντρωσε το 12,7% των ψήφων. Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé εντυπωσίασε τους αναγνώστες του “auto, motor und sport” με τη σταθερά δυναμική φιλοσοφία της. Εξωστρεφής σχεδίαση, άριστα ισορροπημένα οδηγικά χαρακτηριστικά, κλασική πίσω κίνηση (RWD) και τα μοναδικά χαρακτηριστικά ενός εν σειρά εξακύλινδρου κινητήρα εγγυώνται σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον μέγιστη οδηγική απόλαυση στο πολυτελές τμήμα της compact κατηγορίας.

 

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW 240i xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,8 – 8,1 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 200 – 185 g/km κατά το πρότυπο WLTP), με εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει ισχύ 275 kW/374 hp. Επίσης διατίθενται ένας 4-κύλινδρος βενζινοκινητήρας και ένας 4-κύλινδρος κινητήρας diesel. Από το Μάρτιο του 2022, με τη νέα BMW 230i Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,2 – 6,5 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 163 – 149 g/km κατά το πρότυπο WLTP), θα διατίθεται μία ακόμα συναρπαστική έκδοση του μοντέλου με 180 kW/245 hp.

 

BMW Σειρά 5: Επιτυχημένη στην “ανώτερη μεσαία κατηγορία”.

Συγκεντρώνοντας το 18,4% των ψήφων, η BMW Σειρά 5 αναδείχτηκε πρώτη στην κατηγορία “Upper Mid-Range” του διαγωνισμού. Για την τρέχουσα γενιά του Business Sedan & Touring μοντέλου, είναι η τέταρτη νίκη στην κατηγορία στο συγκεκριμένο θεσμό. Η σπορ, φινετσάτη σχεδίαση, οι δυναμικές επιδόσεις και η οδηγική άνεση σε πλήρη αρμονία καθώς και τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας είναι τα συστατικά της επιτυχίας της BMW Σειράς 5 απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η απήχηση της BMW Σειράς 5 αυξάνεται επίσης λόγω της ποικιλίας των κινητήριων συνόλων της που περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις κινητήρες diesel με τέσσερις, έξι ή οκτώ κυλίνδρους. Επίσης διατίθεται μία ευρεία γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων. Τέσσερις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις προσφέρονται για την BMW Σειρά 5 Sedan και τρεις αντίστοιχα για την BMW Σειρά 5 Touring. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive διατίθεται στάνταρ ή προαιρετικά για όλες σχεδόν τις εκδόσεις του μοντέλου.

 

Η BMW συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της σε διακεκριμένους διαγωνισμούς.

Η διπλή νίκη της BMW στο θεσμό “Best Cars 2022” για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνει πώς η αναγνωρισμένη οδηγική απόλαυση BMW ‘παράγει’ ενθουσιασμό σε διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων. Πέρσι, η BMW Σειρά 3 αναδείχτηκε πρώτη στη μεσαία κατηγορία. Η νίκη στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η αρχή μιας σειράς επιτυχιών για την BMW σε πολυάριθμους διαπρεπείς διαγωνισμούς. Μεταξύ των νικητών ήταν τα πιο πρόσφατα, ηλεκτροκίνητα καινοτόμα μοντέλα της BMW i καθώς και μοντέλα BMW με πολύ αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα πιο εξελιγμένα σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH.

 

Η BMW Σειρά 3 δεν απέσπασε μόνο το βραβείο του αναγνωστικού κοινού του περιοδικού “auto, motor und sport” το 2021. Οι αναγνώστες του περιοδικού “Auto Bild” την ανέδειξαν ως το “καλύτερο εταιρικό αυτοκίνητο” της χρονιάς στην “μεσαία” κατηγορία. Η οδηγική απόλαυση και η διαχρονική γοητεία οδήγησαν την BMW 540i xDrive Sedan (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,3 – 7,5 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 190 – 170 g/km κατά το πρότυπο WLTP) στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου “Value Champion 2021”. Το βραβείο αυτό απένειμε το περιοδικό “Auto Bild” μαζί με τον οργανισμό αξιολόγησης τιμών αγοράς Schwacke στα οχήματα με την πιο σταθερή αξία στη Γερμανική αγορά αυτοκινήτου.

 

Το 2021 ήταν επίσης μία χρονιά με πολλές νίκες και για τα σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η BMW M4 Competition Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 9,8 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 224 – 223 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και η BMW M5 CS (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 11,3 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 256 g/km κατά το πρότυπο WLTP) απέσπασαν έκαστη μία νίκη κατηγορίας στις ψηφοφορίες των αναγνωστών των περιοδικών αυτοκινήτου “Auto Bild Sportscars” και “sport auto”. Επιπλέον, τέσσερις ακόμα τίτλοι του θεσμού βραβείων “sport auto” απονεμήθηκαν σε μοντέλα των BMW και BMW M. Η BMW M4 είναι επίσης η τρέχουσα κάτοχος του βραβείου “Χρυσό Τιμόνι” που απονέμεται από το περιοδικό “Auto Bild” και την εφημερίδα “Bild am Sonntag”. Η BMW M GmbH κέρδισε επίσης ένα βραβείο. Οι αναγνώστες του “Auto Zeitung” ανέδειξαν με την ψήφο τους την BMW M σε “Performance Brand of the Year” 2021.

Η εικονική παγκόσμια σχεδιαστική πρεμιέρα της BMW iX τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση του θεσμού  iF Design Awards 2021. Αυτή η καινοτόμα εικαστική παρουσίαση σε live streaming που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα #NEXTGen 2020 του BMW Group απέσπασε ένα Χρυσό Βραβείο (Gold Award). Επιπλέον, έξι ακόμα διακρίσεις του θεσμού iF Design Awards είχαν ως αποδέκτες μοντέλα του BMW Group, μεταξύ των οποίων οι BMW iX, BMW i4 Concept και BMW M4 GT3.

 

Διεθνώς επιτυχημένα: Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της BMW i .

Στις διεθνείς αυτοκινητιστικές αγορές, τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της BMW i γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία πέρσι, τόσο στις έρευνες κοινού όσο και στις αξιολογήσεις των ειδικών. Στη Μ. Βρετανία, το περιοδικό “GQ” ανακήρυξε την BMW iX ως “Electric Vehicle of the Year” 2021. Οι ειδικοί αυτοκινήτου του περιοδικού “Top Gear” επέλεξαν την αμιγώς ηλεκτρική Gran Coupé BMW i4 για τον τίτλο “Saloon of the Year” 2021.

 

Στην Κινεζική αγορά αυτοκινήτου, η BMW iX κατάφερε να διακριθεί αμέσως ως η πιο σημαντική κυκλοφορία νέου μοντέλου της χρονιάς σε δύο διαγωνισμούς. Τα δημοφιλή online portals “sohu.com” και “bitauto.com” ανέδειξαν τη νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group σε “Best Debut NEV” και “National New NEV of the Year” αντίστοιχα.

 

Και το success story συνεχίζεται το 2022. Στη Νορβηγία, τη χώρα με το μεγαλύτερο στον κόσμο μερίδιο αγοράς για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η BMW i4 ψηφίστηκε “Car of the Year” 2022. Σύμφωνα με τη γνώμη της έγκριτης επιτροπής, η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους και άλλους ειδικούς, η BMW i4 εκφράζει ιδανικά το όραμα της μάρκας για το μέλλον της ηλεκτρικής κινητικότητας, αλλά και της ψηφιοποίησης και της συνδεσιμότητας, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση και τον εξοπλισμό. «Αυτό είναι το νέο DNA της BMW, και είναι πραγματικά πειστικό», ήταν το τελικό συμπέρασμα της επιτροπής.

 

 

Facebook Comments