Δήμος Χαλανδρίου – Ανοιχτή πρόσκληση συν-εργασίας για δράσεις κυκλικής οικονομίας στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Innovative Actions

dhmos-xalandriΟ Δήμος Χαλανδρίου προτίθεται να συμμετάσχει εκ νέου στο πρόγραμμα Urban Innovative Actions (UIA) στον άξονα «Κυκλική Οικονομία».

Το πρόγραμμα UIA είναι ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει να δώσει στις πόλεις την ευκαιρία να δημιουργήσουν πέρα από τη συνηθισμένη οπτική και να δοκιμάσουν λύσεις καινοτόμες, παρέχοντας υψηλή χρηματοδότηση για την υλοποίηση των προτεινόμενων σχεδίων (έως 5.000.000 €).

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του, ο Δήμος θα επιδιώξει να ενσωματώσει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στο σχεδιασμό και τη λειτουργία του.  Η έννοια της Κυκλικής Οικονομίας είναι συνυφασμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη των σύγχρονων πόλεων. Απαιτεί σχεδιασμό  και δράσεις που στοχεύουν στην αποδοτικότερη και «εξυπνότερη» διαχείριση των πόρων, δίνοντας νέα αξία και ζωή σε προϊόντα και υλικά που θεωρούνται απόβλητα και απορρίμματα.

Θεωρώντας ότι ο συμμετοχικός σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει τη μορφή της πόλης μέσα από καινοτόμες ιδέες και προτάσεις αλλά και να συμβάλλει στην εγκαθίδρυση μιας σταθερής και ειλικρινούς σχέσης με την κοινωνία, ο Δήμος καλεί όλους τους φορείς της πόλης να συμβάλλουν σε αυτή του την προσπάθεια.

Η έναρξη της διαδικασίας θα γίνει σε ειδική συνάντηση εργασίας που θα διοργανώσει ο Δήμος. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά, ως εταίροι, στην κοινή αυτή προσπάθεια με συγκεκριμένες προτάσεις στον παραπάνω άξονα, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση:                            [email protected] έως τις 15/2/2017. Πληροφορίες στο τηλ. 2132023883 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου http://www.halandri.gr/.

 

Facebook Comments