Δέκα συλλήψεις σε απαγορευμένη συγκέντρωση ακροδεξιών στο Ηράκλειο Αττικής(video)

Δέκα συλλήψεις και 14 προσαγωγές ήταν το αποτέλεσμα της παρέμβασης της αστυνομίας για να διαλύσει μια συγκέντρωση ακροδεξιών και μια άλλη αντιφασιστών στη Νέο Ηράκλειο και το Γαλάτσι.

Η αστυνομία, είχε από χθες απαγορεύσει τις δύο συγκεντρώσεις, των ακροδεξιών στη Λ. Ηρακλείου, στο σημείο όπου είχαν δολοφονηθεί πριν από 7 χρόνια τα μέλη της Χ.Α, Φουντουλης και Καπελωνης, και την αντισυγκέτρωση αντιεξουσιαστών στο σταθμό ΗΣΑΠ του Ν. Ηρακλείου, υπό το φόβο συμπλοκής και επεισοδίων.

Παρά τις απαγορεύσεις 50 ακροδεξιοί έφτασαν στο μνημείο της δολοφονίας αλλά όταν είδαν τους αστυνομικούς, έφυγαν και πήγαν οργανωμένα, πορεία, στο κοιμητήριο του Ν. Ηρακλείου.

Εκεί υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε 10 συλλήψεις ακροδεξιών που μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Την ίδια στιγμή και στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου, υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που ανάγκασε τους αντιφασίστες να φύγουν και να πάνε σε στέκι αντιεξουσιαστών στη συμβολή των οδών Φωκά και Ναρκίσσου στο Γαλάτσι.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας, υπήρξε μικροένταση όταν με μηχανές οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να «σπάσουν» το μπλόκο της αστυνομίας, και έγιναν 14 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στο Γαλάτσι και το Ν. Ηράκλειο.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Γ. Γεραφέντης

Facebook Comments