BMW i Vision Dynamics

P90276534_lowRes_bmw-i-vision-dynamicΜόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση των φουτουριστικών πρωτοτύπων του NEXT 100, το BMW Group λανσάρει στη Φρανκφούρτη μία φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης για το πολύ άμεσο μέλλον. Το BMW i Vision Dynamics είναι ένα τετράθυρο Gran Coupe, με αυτονομία 600 km, τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 4,0 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, προσφέρει μία πρόγευση από μελλοντική εμπειρία ηλεκτροκίνησης με ένα νέο επίπεδο σπορ φινέτσας.P90276443_lowRes_bmwi-vision-dynamics

«Στο BMW Group, το μέλλον της ηλεκτρικής μετακίνησης βρίσκεται ήδη εδώ», σχολιάζει ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Έχουμε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο από οποιονδήποτε καθιερωμένο ανταγωνιστή και έχουμε δεσμευτεί να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής μας NUMBER ONE > NEXT. Μέχρι το 2025, θα προσφέρουμε 25 μοντέλα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, από τα οποία 12 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Το BMW i Vision Dynamics είναι η πρότασή μας για ένα μελλοντικό, ηλεκτρικό όχημα, σε μία κατηγορία μεταξύ BMW i3 και BMW i8: ένα δυναμικό και προηγμένο τετράθυρο Gran Coupe. Επομένως φέρνουμε την ηλεκτροκίνηση στην καρδιά της μάρκας BMW και ταυτόχρονα, προάγουμε τη BMW i σε εντελώς νέα διάσταση».

P90276435_lowRes_bmwi-vision-dynamics

Η BMW i ‘οδηγεί την κούρσα’ της καινοτομίας.

Το όνομα BMW i είναι συνώνυμο των οχημάτων του μέλλοντος και μιας νέας ερμηνείας της premium μετακίνησης επικεντρωμένης στη βιωσιμότητα. «Η BMW i είναι ο οδηγός της καινοτομίας για το BMW Group», εξηγεί ο Klaus Fröhlich, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, στον τομέα της Εξέλιξης. «Εδώ, οραματικές λύσεις και μεγαλόπνοες ιδέες για το μέλλον αποκτούν υπόσταση για πρώτη φορά. Παράλληλα, η BMW i λειτουργεί σαν αιχμή του δόρατος της καινοτομίας και για άλλες μάρκες. Με το BMW i Vision Dynamics σας αποκαλύπτουμε τώρα πώς φανταζόμαστε ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο BMW. Και η BMW έχει αποδείξει το ταλέντο της να μετατρέπει τα οράματα σε πραγματικότητα, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της».

P90276437_lowRes_bmwi-vision-dynamics

Η εμπνευσμένη σχεδίαση των μοντέλων BMW i είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αφενός στο να επισημαίνει οπτικά τον πρωτοποριακό ρόλο της μάρκας, αφετέρου στο να μετουσιώνει την ιδέα σε κάτι χειροπιαστό. «Με τα i3 και i8, σχεδιάσαμε ένα επαναστατικό αυτοκίνητο πόλης και ένα επαναστατικό, σπορ αυτοκίνητο», σχολίασε ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, BMW Group Design. «Τώρα, το BMW i Vision Dynamics συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, με τις βασικές αξίες BMW: δυναμισμό και κομψότητα. Επομένως, δείχνουμε, πώς η προϊοντική γκάμα και η σχεδιαστική γλώσσα της BMW i μπορούν να μετεξελιχθούν σε επόμενα στάδια».P90276442_lowRes_bmwi-vision-dynamics

 

«Κάνω περισσότερα με λιγότερα» – η σχεδιαστική ταυτότητα της BMW i .

Το σχήμα του BMW i Vision Dynamics αντιπροσωπεύει μία περαιτέρω εξέλιξη των κλασικών αναλογιών BMW: μακρύ μεταξόνιο, ρέουσα γραμμή οροφής και κοντοί πρόβολοι δημιουργούν ένα βασικό προφίλ που ξεχειλίζει από κομψότητα και δυναμισμό. Αυτή η σιλουέτα αναδεικνύεται από μεγάλες, ανάγλυφες επιφάνειες, ενώ το εξωτερικό φαίνεται χυτό και μονοκόμματο. Οι αεροδυναμικές απαιτήσεις προσδιορίζουν την προηγμένη εμφάνιση του αυτοκινήτου μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Σχεδόν ορατοί αρμοί και ενσωμάτωση των κρυστάλλων στο κυρίως αμάξωμα, χαρίζουν στο πρωτότυπο μία μοντέρνα και τεχνική συνολική εντύπωση. Η ένταση μεταξύ μεγάλων επιφανειών και περίτεχνων λεπτομερειών τονίζει την καινοτόμο τεχνολογία που βρίσκεται στην καρδιά του αυτοκινήτου με διακριτικό αλλά αισθητό τρόπο, χωρίς υπερβολές. Και αυτό συνάδει με την ταυτότητα της BMW i: «I do more with less» (Κάνω περισσότερα, με λιγότερα).

P90276438_lowRes_bmwi-vision-dynamics

Χαρακτηριστικό προφίλ παραθύρων παραπέμπει στην εμπειρία του μέλλοντος.

Αρμονικά ενσωματωμένο στις ρέουσες γραμμές, το προφίλ των παραθύρων είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο του BMW i Vision Dynamics. Αυτό το μοναδικό στιλιστικό χαρακτηριστικό, που έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο κύμα μοντέλων BMW i, απεικονίζεται εδώ με μία φρέσκια ερμηνεία που δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και ενισχύει την ταυτότητα των πλευρών του αυτοκινήτου. Η εικονικά συμμετρική φόρμα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες καλή ορατότητα, υπογραμμίζοντας την προσοχή που δόθηκε στην εμπειρία μέσα στο όχημα. Αυτό είναι κάτι που θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον, κυρίως αναφορικά με την (ημι-) αυτόνομη και συνδεδεμένη οδήγηση. Η εμπειρία του ταξιδιού γίνεται ακόμα πιο απολαυστική, με μία μεγάλη κρυστάλλινη επιφάνεια που εκτείνεται από το εμπρός μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Είναι κάτι που ενισχύει την αίσθηση του χώρου και δημιουργεί ένα αίσθημα ευρυχωρίας και ελευθερίας που υποστηρίζει και οπτικά το δυναμικό εξωτερικό σχήμα. Παρατηρώντας τη από το εξωτερικό, η οπτική ‘συνέχεια’ της οροφής υποστηρίζει τη μοντέρνα συνολική εικόνα και την ενιαία αισθητική φόρμουλα του αυτοκινήτου.

P90276439_lowRes_bmwi-vision-dynamics

Γνώριμα σχεδιαστικά στοιχεία μπροστά αποκτούν νέα σημασία.

Τα περίοπτα, κλειστά ‘νεφρά’ στο μινιμαλιστικό εμπρός τμήμα, συνδυάζουν το παρελθόν και το μέλλον της BMW όχι μόνο στιλιστικά. Ενώ τα ‘νεφρά’ της BMW έχουν αποτελέσει σύμβολο της τεχνολογικής ικανότητας της εταιρίας στην εξέλιξη συστημάτων κίνησης, το BMW i Vision Dynamics τα χρησιμοποιεί σαν στοιχεία τεχνογνωσίας. Πραγματικά, οι αισθητήρες που βρίσκονται από κάτω μετατρέπουν τα νεφρά σε μία λεγόμενη ‘επιφάνεια νοημοσύνης’. Οι προβολείς, παρομοίως συνδυάζουν την παράδοση και το μέλλον. Το κλασικό εμπρός τμήμα με τα τέσσερα ‘μάτια’ της BMW επαναλαμβάνεται με μία πιο μοντέρνα και διακριτική ερμηνεία, όπου δύο περίπλοκες, ξεχωριστές μονάδες LED σε κάθε πλευρά του ρύγχους του αυτοκινήτου ενσωματώνουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες φωτισμού και ταυτόχρονα δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση.

P90276440_lowRes_bmwi-vision-dynamics

Αυτοπεποίθηση και δυναμική γοητεία στο πίσω τμήμα.

Ομαλές καμπύλες διαγράφουν το οριζόντιο προφίλ του αυτοκινήτου παρατηρώντας το από πίσω, προσδίδοντάς του αυτοπεποίθηση και δύναμη.

Το πιο χαμηλό πίσω τμήμα του κλωβού επιβατών δημιουργεί φαρδιά πλευρά και μυώδη εμφάνιση. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πίσω τμήματος είναι τα φώτα σχήματος L. Το λεπτό τους κόψιμο υπογραμμίζει τη δυναμική απόδοση του πρωτοτύπου σε επίπεδο λεπτομέρειας, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει το πλάτος του στο δρόμο.P90276441_lowRes_bmwi-vision-dynamics

Το BMW i Vision Dynamics αποπνέει μία μοντέρνα, προηγμένη και τεχνικά ελκυστική αισθητική από όλες τις γωνίες. Σαν ένα καινοτόμο μοντέλο της BMW, αποκαλύπτει πολύ καθαρά το μελλοντικό όραμα μιας απολαυστικής ηλεκτροκίνησης με έντονα συναισθηματικά στοιχεία. Η BMW θα εξακολουθήσει να δίνει έμφαση στην εξέλιξη σπορ και κομψών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.P90276443_lowRes_bmwi-vision-dynamics P90276448_lowRes_bmwi-vision-dynamics P90276447_lowRes_bmwi-vision-dynamics P90276446_lowRes_bmwi-vision-dynamics P90276445_lowRes_bmwi-vision-dynamics P90276444_lowRes_bmwi-vision-dynamics

 

Facebook Comments