Απόκτηση ελεύθερου χώρου στην περιοχή Κάτω Ψαλίδι από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

unnamed-3Ακόμα έναν ελεύθερο χώρο για λογαριασμό των Ηρακλειωτών απέκτησε και παραδίδει στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή – υλοποιώντας την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου – ολοκλήρωσε την απευθείας αγορά του οικοπέδου επί των οδών Καζαντζάκη, Λογοθετίδη, Αργυροπούλου και Παπαϊωάννου στο Κάτω Ψαλίδι (σχετική φωτό) επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο το δίκτυο των κοινόχρηστων χώρων, ειδικά δε σε μια γειτονιά με αυξημένες ανάγκες, δίνοντας παράλληλα λύση σε ένα ζήτημα που απασχολούσε δεκαετίες την πόλη.

Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη απόφαση για την δέσμευση του εν λόγω οικοπέδου προς απαλλοτρίωση από τον Δήμο χρονολογείται από το 1960 (!) με πάμπολλες προσπάθειες έκτοτε να αποκτηθεί ο χώρος. Η  δημοτική αρχή ήρθε σε απευθείας διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες και κατάφερε, όχι μόνο να αγοράσει το ακίνητο, αλλά και να πετύχει τιμή πολύ χαμηλότερη από την αυτή που όριζε η αντικειμενική αξία αλλά και οι υποδείξεις των ορκωτών εκτιμητών.unnamed-4

Με τη μέθοδο δε της απευθείας αγοράς τελειώνει οριστικά και η ταλαιπωρία των περίοικων του οικοπέδου καθώς, βάσει των αποφάσεων της απαλλοτρίωσης, αλλά και της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε, θα έπρεπε να επιβαρυνθούν οικονομικά, όπως ορίζει ο νόμος, με το αντίτιμο της απαλλοτρίωσης του χώρου.

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκαν τα συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου και, με την βούλα πλέον, ο Δήμος και οι πολίτες του είναι οι επίσημοι ιδιοκτήτες του. Επόμενο βήμα, η απόφαση για το μέλλον του ακινήτου: βούληση της δημοτικής αρχής είναι να διαμορφωθεί ένας κοινόχρηστος χώρος, ελεύθερος για τη γειτονιά και όλους τους Ηρακλειώτες.

Facebook Comments