Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Χαλανδρίου

unnamedΜια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου ο Δήμος Χαλανδρίου. Στο λαϊκό γλέντι της φετινής Αποκριάς συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μικροί και μεγάλοι για να διασκεδάσουν με την παρουσίαση αποκριάτικων δρώμενων, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να φάνε και να πιούνε. Τον ρυθμό της Αποκριάς έδινε τις πρωινές ώρες στην πόλη η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου με τα μέλη της ντυμένα μασκαράδες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και τις δύο μέρες μέχρι το μεσημέρι με κλόουν, ξυλοπόδαρους, μάγους και ακροβάτες ενώ είδαν μερικούς από τους αγαπημένους τους ήρωες, όπως ο Σιλβέστρο, ο Τουίτι, η Πεντάμορφη και το Τέρας, τα τρία γουρουνάκια και άλλους να «ζωντανεύουν». Για τους μικρούς φίλους της Αποκριάς δεν έλειψαν οι αφηγήσεις παραμυθιών, τα διαδραστικά παιχνίδια και τα εργαστήρια στα οποία έμαθαν να φτιάχνουν από ρώσικες αποκριάτικες κούκλες μέχρι μάσκες, μαριονέτες και μαράκες. Έναν ξεχωριστό καρναβαλίστικο χαρακτήρα έδωσε το face painting που προσέφεραν «Τα Αηδονάκια» ενώ όλοι απόλαυσαν και  άφθονο φρέσκο ποπ κορν.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης γιορτής οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να …«ταξιδέψουν» μέχρι τη Ρωσία ακούγοντας παραδοσιακή μουσική, και παρακολουθώντας ρωσικά μπαλέτα από τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Μπεριόζκα» ενώ και τα παιδιά γνώρισαν την κουλτούρα τα χώρας μέσα από τα δημιουργικά εργαστήρια κατασκευής κούκλας του σωματείου ρωσικού πολιτισμού «Αλεξάντρ Πούσκιν».  Τα ρωσικά εδέσματα δεν έλειψαν από τη γιορτή καθώς και τις δύο μέρες προσφέρθηκαν οι παραδοσιακές αποκριάτικες κρέπες.DSC_0700

Το γλέντι έφτασε στο αποκορύφωμά του την Κυριακή το απόγευμα και κράτησε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια αλλά και αναπαραστάσεις αποκριάτικων εθίμων από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά, το Τμήμα Χορού του Λυκείου Ελληνίδων Χαλανδρίου, την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου. Εξέχουσα θέση στη βραδιά είχε η αναπαράσταση του παραδοσιακού αποκριάτικου δρώμενου του βλάχικου γάμου από το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα «Π. Ζήση». Το αποκριάτικο ξεφάντωμα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το άφθονο κρασί αλλά και τα σουβλάκια για τα οποία φρόντιζαν οι Πρόσκοποι Χαλανδρίου ψήνοντάς τα και μοιράζοντάς τα στον κόσμο.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ευχαριστεί όλους τους πολιτιστικούς φορείς και τους πολίτες που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, το κέφι και την ενέργειά τους προκειμένου η φετινή Αποκριά να γίνει μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή για την πόλη.

 

Facebook Comments