Ακίνητο στο Πάτημα απέκτησε ο Δήμος Χαλανδρίου

Ιδιοκτήτης μιας έκτασης 6.457 τμ (ΧΕΥ 9) που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των υπηρεσιών καθαριότητας έγινε ο Δήμος Χαλανδρίου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/12/2016.

Ο Δήμος απέκτησε το ακίνητο, που βρίσκεται στο Πάτημα Χαλανδρίου και συνορεύει με την Αττική Οδό, με τη διαδικασία της on-line δημοπρασίας από το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της «ιστορικής συνεδρίασης», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, πλειοδοτώντας με 640.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από 100 ευρώ /τμ.

Οι χρήσεις γης του ακινήτου είχαν προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση από τον Σεπτέμβρη του 2015, χάρη στις ενέργειες του Δήμου, ως αμαξοστασίου, συνεργείου, τοπικού σταθμού μεταφόρτωσης και κέντρου διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών. Εκείνη η υπουργική απόφαση τροποποίησης των χρήσεων ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα στην πορεία που ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Με την απόκτηση του ακινήτου το Χαλάνδρι θα αποκτήσει ύστερα από 50 χρόνια έναν νόμιμο, αδειοδοτημένο και περιβαλλοντικά φιλικό χώρο στέγασης των υπηρεσιών καθαριότητας που θα βελτιώσει δραστικά και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε αυτές. Παράλληλα, με την απομάκρυνση των υπηρεσιών καθαριότητας από το ΧΕΥ 8, όπου βρίσκονται σήμερα, ανοίγει ταυτόχρονα ο δρόμος για την αξιοποίησή του ως χώρου Αθλητισμού. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο Δήμος μίσθωσε και το ΧΕΥ 8 για 30 χρόνια επίσης με πολύ μικρό τίμημα.

Το ΧΕΥ 9 αποτελεί το τρίτο κατά σειρά ακίνητο που αποκτά η πόλη τον τελευταίο μήνα ύστερα και από την παραχώρηση σε αυτή των 30 στρεμμάτων του Νομισματοκοπείου.

Τη χθεσινή απόφαση υπερψήφισαν επίσης οι σύμβουλοι των παρατάξεων:

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ( Γ. Κουράσης, Κ. Αγγελής, Μ. Κόσσυβας, Μ. Λοτσάρη, Π.Λαμπρόπουλος)

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Ι. Λαδόπουλος, Μ.Ανδριανάκης) ενώ αποχώρησαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων:

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ (Γ.Θωμάς).

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ (Α.Νταβίας) και ο ανεξάρτητος Π. Τζούρας.

Απουσίαζε η παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (K.Καρατζά, Π. Αναστασιάδης).

Θετικά ψήφισε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  Θ. Βαρδουλάκης ενώ καταψήφισε ο Α. Ευσταθίου.

Facebook Comments